Hudut karakolları artık onunla korunacak

Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaşanan, sonrasında da terör örgütü PKK tarafından hudut karakollarına yapılmaya çalışılan 'drone'lu saldırıların ardından TSK harekete geçti.

GİRİŞ 04.10.2017 14:50 GÜNCELLEME 04.10.2017 16:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilk olarak Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaşanan, sonrasında ise terör örgütü PKK tarafından hudut karakollarına yapılmaya çalışılan "drone"lu saldırıların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) harekete geçti.

Bu kapsamda özellikle hudut karakollarından bazıları anti-drone sistemleri ile donatıldı. Böylece teröristlerin bomba yüklü "drone"larla yapacakları olası saldırıların önüne geçilmesi planlandı. Hudut karakollarında test edilen sistem, mini ve mikro insansız hava araçlarını, drone tehditlerini etkisiz hale getirmek için geliştirilen tedbir sistemi olarak dikkat çekiyor. Hudut karakollarının güvenliği için kullanılan sistem aynı zamanda yasa dışı sızmalara karşı sınır güvenliğinde de kullanılabiliyor.

 

Hudut karakollarına 'drone savar'lı koruma
 
Test edilen sistem bütün mini-İHA ve drone saldırılarını etkisiz hale getirme özelliği taşıyor. Frekans karıştırma yeteneğine sahip sistem tek bir hedefe karşı değil birden fazla unsurla yapılan saldırılara karşı da koruma sağlıyor.

Birlik testlerinin tamamlanmasının ardından sistemin TSK envanterine alınması planlanıyor.
 
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Güvenlik Uzmanı Murat Aslan, yüksek teknoloji ürünü sistemin, insansız hava aracını ses, görüntü, termal veya elektronik iz algılama gibi karmaşık ve birbirini tamamlayan tekniklerle tespit ettiğini belirtti.
 
Sistemin elektromanyetik karıştırma kabiliyetiyle "drone"ları etkisiz hale getirdiğini dile getiren Aslan, "Sistemin halen karakollarımızda kullanılan gözetleme vasıtalarına entegre edilebilmesi sayesinde, aynı zamanda karakolların fiziki güvenliğinde etkinlik artırılacak." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Üretelim 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde bütün belediyelerimizin trafik sorununa çözüm olarak İHA mızın teknolojisini kullanarak İHA üretici firmalarımızın bunu yapabileceklerine eminim biraz ARGE ile bu teknolojiyi geliştirip yakın geleceğimizin toplu taşıma aracı otuz kırk kişilik yolcu alabilen hava araçlarımızı dünyada ilk olarak ülkemizde üretebiliriz bunları ayrıca savunma sanayimizde taşıma aracı olarak ta kullanabiliriz haberlerde Almanyanın iki kişi taşıyabilen hava taksi ürettiğini duyduk biz çok daha fazla yolcu taşıyabilenini yapabiliriz.
    Cevapla
  • Burak 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara karşı anti silahı kim çıkaracsk bzm mühendslerimiz fabrıkalarda mesai vardıya yazmkla meskuller klima altında oturup bedava maas alıyorlar varmı bzde üretwcek mühendis yuzde 90 dandik mhnds doluyken bu ülke ha ego sorarsanız hrpsnn tavan sanki lazer silahını icat etmiş gibi havalılar ama icraate gelince hrpsi boş
    Cevapla
  • Yanlış Teknoloji 6 yıl önce Şikayet Et
    Şuan için yavaş ve tek başına açıktan gelen bir drone a karşı belki işe yarasada. Bu DRONE ların saatte 100 km üzerinde hıza sahip ralli tipi 3 boyutlu ve zigzaglı giden üstelik sürü halinde saldıranları geliyor. Bu silahlar bir halta yaramaz onlara karşı, ya 360 derece güçlü ve ani bir EMP yapın yada 100 hedefi tespit edip kendi başına hepsini 1 saniyede vuracak ışık hızında otomatik atımlı lazer. Yanlış teknolojinin peşindesin Aselsan.
    Cevapla
  • bluehunter 6 yıl önce Şikayet Et
    küstahlık yapacağına biliyorsan yap adam yapmış diyelim takdir edelim yoksa bi halt biliyormuş gibi eleştirmek çok kolay
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Elektromanyetik karıştırma yöntemiyle drone’ları etkisiz hale getirmek hiç de yanlış bir teknoloji peşinde olmak değildir. Kolay ucuz ve etkili ve zaten sahip olduğumuz bir teknoloji olması hasebiyle bilakis çok yerindedir. Işık da bir elektromanyetik dalgadır, dolayısıyla burada söz konusu olan etkisizleştirme hızı da ışık hızıdır. Bahsettiğiniz lazer ışınlarıyla hedefi vurmak zaten Aselsan’ın geliştirmekte olduğu bir teknolojidir. Ama bizim için o teknoloji henüz geliştirilmekte olduğundan şimdilik yakın geleceğin teknolojisidir. Daha ucuz ve elimizdeki bir teknolojiyle imha edilebilecek küçük hedefler için daha fazla maliyetli silah kullanmaya hele hele beklemeye hiç gerek yoktur.
    Cevapla
  • alper____x__ 6 yıl önce Şikayet Et
    ucaklara füzelere karşıda geliştirlmeli 100 km mesafeden yaklaşmadan imha edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle