Fiyatı 4,5 liradan 20 liraya çıktı

Karadeniz'de balıkçılar tarafından, bu sezonun açılmasının ardından az miktarda avlanan palamudun tanesi tezgahlarda 20 liradan satışa sunuluyor.

Fiyatı 4,5 liradan 20 liraya çıktı
Fiyatı 4,5 liradan 20 liraya çıktı
GİRİŞ 25.09.2017 14:28 GÜNCELLEME 25.09.2017 14:28

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de denize açılan balıkçıların bu sezon palamuttan umduğunu bulamadığını söyledi.

Az miktarlarda avlanan palamudun fiyatının da yüksek seyrettiğini  vurgulayan Bayrak, "Avcılığı böyle devam ederse palamut fiyatları düşmeyecek gibi  gözüküyor." dedi.

"Geçen yıl bu dönemlerde 4,5 liraya satılıyordu"

Bayrak, geçen yıl palamudun bol miktarda avladığına işaret ederek, "Bu  sezon da öyle bir beklenti içerisindeydik. Ancak şu ana kadar palamut yüz  güldürmedi. Dolayısıyla fiyatları yüksek seyrediyor. Bizim bölgemizde ne yazık ki  palamudun fiyatı 1 Eylül'den bu yana 10 liranın altına pek düşmedi. Geçen yıl bu  dönemlerde 4,5 liraya palamut satılıyordu. Şimdi ise 800 gramın üstündeki  palamutlar tanesi 20 liradan satılıyor. Rakamlar çok yüksek." ifadesini kullandı.

Bayrak, diğer balık türlerinde de istenilen avcılığının yapılamadığını  belirterek, "Gözümüz artık hamside. Açıkçası tek umudumuz o kaldı. İnşallah hamsi  bol olur." diye konuştu.