'Ruslar hazır olsun! Türklerle...'

Rus FBK Danışmanlık Şirketi Stratejik Analiz Enstitüsü Müdürü İgor Nikolayev, Rus şirketlerinin piyasada rekabetin artmasına hazır olmaları gerektiğini söyledi.

'Ruslar hazır olsun! Türklerle...'
'Ruslar hazır olsun! Türklerle...'
GİRİŞ 01.06.2017 17:17 GÜNCELLEME 01.06.2017 17:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye uygulanan bazı ekonomik önlemlerin kaldırılmasına ilişkin kararnameyi imzalamasını değerlendiren FBK Danışmanlık Şirketi Stratejik Analiz Enstitüsü Müdürü İgor Nikolayev, Rus şirketlerinin piyasada rekabetin artmasına hazır olmaları gerektiğini bildirdi.

Sputnik'e konuşan  FBK Danışmanlık Şirketi Stratejik Analiz Enstitüsü Müdürü İgor Nikolayev,, yaptırımların kaldırılmasının ilk olarak Türkiye tarafı için olumlu bir olay olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

"Bilindiği üzere, başta inşaat şirketleri olmak üzere Türk şirketleri Rus piyasasında önemli yer kaplıyorlardı. Ve tabi ki bizim piyasamızdan çekilmek Türk şirketleri için ciddi darbe oldu. Onlar, uzun süredir burada çalışıyorlardı, 1990lı yıllardan itibaren birçok şey inşa ettiler. Onların mevcut projeleri de vardı. Bu yüzden, Türkiye'den inşaatçıların yeniden burada çalışma imkanı elde etmelerine döndüğümüz zaman Türkiye için bu çok iyi. Fakat Rus şirketlerinin piyasada rekabetin artmasına hazırlıklı olmaları gerek.

Türk şirketleri, Rus inşaat piyasasında Rus inşaatçıların büyük rakiplerinden. Bizim inşaatçılarımız rakiplerinin döndüğü koşullarda ayakta durabilirler mi? Rus inşaatçıların hazırlanmak için süreleri vardı ancak gerçek kısıtlamalar kalktığında belli olacak."

PUTİN İMZAYI DÜN ATMIŞTI!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye yönelik bir dizi yaptırımın kaldırılmasını öngören kararnameyi dün imzalamıştı.

Buna göre Türk vatandaşlarına 1 Ocak 2016 tarihinden buyana uygulanan ve en büyük problemi teşkil eden Rusya’da çalışma yasağı sona ermiş oldu. Kararnamede ayrıca Türk firmalarına yönelik belirli alanlarda faaliyet göstermelerine kısıtlama uygulanması da kalkmış oluyor.

Kararnamedeki bir başka sürpriz Rusya’nın Türk vatandaşlarına vize uygulamasında kısmi yumuşamaya gitmesi oldu. Belirli kategorideki Türk vatandaşları 2015 krizi öncesi olduğu gibi Rusya’yı tekrar vizesiz ziyaret edebilecek. Vize hakkında ayrıntılar Rusya Dışişleri Bakanlığı ile Ankara arasında gerçekleşecek yazışmalardan sonra netleşecek.

YORUMLAR 9
  • Suleyman 6 yıl önce Şikayet Et
    Demedi demeyin gkore denizr bi tas atar sebep lazim bu gemiler batar savas cikar
    Cevapla
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    ruslar dürüst değil, mesela işi 10 milyon dolra anlaşıyor, braz veriyor iş bitmesine yakın biz iflas ettk battık, iki buçuk milyon dolar alırsan al yoksa oda batacak diyor, akıl almaz hileli yollara başvuruluyor, yatırım için bol bol teşvik taktir verirler yatırımı yaparsın baltayı kütüğe saplayınca bir kusur bulurlar DEPORT YAPARLAR herşeyin orada kalır bitersin, rusyayla iş yapacaksak bu tarz durumları da anlaşmalıyız, ELÇİLİĞİMİZ VE İŞ YAPAN ŞİRKETLERİMİZ türkiye tarafından dinlenip tedbir alınmalı değilse rusya bir bataklık
    Cevapla
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    rus ekonomisi istikrarsız bir dip yapar bir tavan yapar, rusların uluslar arası ilişkileride öyle, rusyayı zora sokacak olan türk şirketleri değil kendi dengesiz çıkışları zora sokuyor, putinin ruh haline entegre olmuş ekonomi olmamalı, rus ekonomisinin dengede kalabilmesinin sigortası türkiyedir, ama malesef konjonktürel ilişkiler yaşıyoruz buda iki tarafı batıya karşı zafa uğratıyor.heşseye rağmen avrupaya rus pastasından daha büyük pay veriliyor, haliyle batı şirketlerinden korkmalısınız
    Cevapla
  • BANU 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk sirketleride her an darbe yiyecekmis gibi bunlara karsi dikkatli olsunlar tutumlu olsunlar.
    Cevapla
  • gülistan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk inşaat işçisi demek, ölene kadar çalıştırılırsın, demek. gerçi diğer sektörlerinde bi farkı yok ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle