Vatandaş şokta! İndirim geldi fiyatlar arttı

Hükümet vatandaşa kolaylık sağlamak için beyaz eşya ve mobilyada ÖTV indirimine gitti. Vatandaş indirimli almayı beklerken üreticiler zam yaptı

Vatandaş şokta! İndirim geldi fiyatlar arttı
Vatandaş şokta! İndirim geldi fiyatlar arttı
GİRİŞ 06.04.2017 09:26 GÜNCELLEME 06.04.2017 14:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hükümetin ekonomiyi canlandırmak için, mobilyada KDV'yi yüzde 18'den 8'e indirmesi, beyaz eşyada ise Özel Tüketim Vergisi'ni sıfırlaması ile birlikte oluşan fiyat indirimi beklentisi, yine fırsatçılara takıldı. Merkez Bankası'nın, enflasyonun yüzde 1.02 arttığı mart ayına ilişkin Enflasyon Raporu'nda, "Vergi indirimine rağmen, mobilya ve beyaz eşya fiyatlarında artışlar gözlendi" tespiti de fırsatçılığı belgeledi.

ÖNCE İNDİR SONRA ARTIR

Şubatta mobilya ve beyaz eşyada satışları artırmak adına yapılan KDV ve ÖTV indirimi ile yüzde 7-10 arasında düşen fiyatlar, nisan bitmeden yerini zamma bıraktı. Vergi indirimlerinin ardından hareketlenen piyasayla birlikte artan talebe stoktaki ürünleriyle cevap veren imalatçılar, yeni ürünlerin fiyatını ise, 'maliyet' bahanesi ile yüzde 5-7 arasında artırdı. Hükümetin vergi indirimlerinin etkisiyle beyaz eşya satışları şubatta yüzde 32 artmıştı.

YENİ ÜRÜNLER ZAMLI ÇIKTI

Mobilyacılar Sitesi Modoko'nun Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik ise, "Mobilyacı depodaki stokunu eritti ve kâr etti. Ama yeni üretime girmesi gerektiğinde malzeme zamlandığı için bu durumu fiyata yansıttı" dedi. Özçelik, gelen indirimle birlikte talepte süregelen artış üzerine artan malzeme fiyatları nedeniyle yeni ürünlerin piyasaya zamlı çıktığını söyledi.

ZAM YAPAN TEŞHİR EDİLSİN

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "Mobilyada KDV indirimi var, bunun fiyatlara yüzde 10 indirim olarak yansıması gerekiyor. 'Maliyet yükseldi' gibi sözlere aldanmayın. Fırsatçılık her sektörde var" diye konuştu. Ahmet Güleç, "Mobilyada maliyeti artıracak herhangi bir gelişme yaşanmadı. Zam yapanları teşhir edelim" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • trafik çilesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de işler orman kanunlarıyla yürüyor. Ondan böyle.
    Cevapla
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bravooo % 90 ı müslüman olan ülkede ticaret ahlakı diye birşey kalmadı. Kim ki fırsatçılık yapıyorsa Allah bin katını çıkarsın kendisinden. Açın da peygamberimiz ve kitabımız Kuranı kerim ticaretle ilgili neler buyuruyor okuyun. Malın mülkün hırsın seni kurtaramayacak mahşeri alemde.insanların hakkıyla nasıl huzura çıkacaksınız hiç hesap etmiyormusunuz eyy esnaf! Kuaförün bile müşteriyi kazıkladığı bir ülkede yaşıyoruz bu kuaförler kadar da denetlenmeyen bir meslek yok onu da belirtmek isterim.
    Cevapla
  • bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    işte oto da kdv ve ötv duşerse aynen böyle olacak.inanmayan 2009a baksın
    Cevapla
  • kml 7 yıl önce Şikayet Et
    sahtekarlar.
    Cevapla
  • !!!! 7 yıl önce Şikayet Et
    Esnafın da en az % 100 kar etmeden birşey satamaya gönlü yok...ha geerçi kredi ve faiz günahı ile piyasalar belirlenip malların değerleri bulunmaya satılıp alındımı böyle olur zengin daha çok zengin olur fakir daha fakir olur Ne diyor Peygamberimiz 2 teneke kalitesiz hurmaya 1 teneke kaliteli hurma yı değişmeyin bu faizdir diyor onun yerine o 2 tenekeyi satıp paran yeterse al diyor kaldıki bu malın doğal değerini biiznillah korur! Malları pul yapıp zamandan para kazanan fırsatçılara gün doğmaz.Unutmayın Nasıl olursanız öyle yönetilirsiniz!!
    Cevapla