Hükümetten 'Hollanda'ya yaptırım açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hollanda'ya herhangi bir ticari yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin açıklama yaptı.

Hükümetten 'Hollanda'ya yaptırım açıklaması!
Hükümetten 'Hollanda'ya yaptırım açıklaması!
GİRİŞ 15.03.2017 17:16 GÜNCELLEME 15.03.2017 17:16

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Hükümet olarak ne Hollanda halkına yönelik ne de iş alemine yönelik herhangi bir sorunumuz var. Sorun; Hollanda hükümetinin demokrasiyle, Avrupa'nın ilke ve değerleriyle uymayan tutum ve davranışlarıdır. Dolayısıyla çok açık ve net olarak ifade edildi. Gerek Hollanda halkıyla gerekse ticaret erbabıyla veya iş alemiyle en ufak bir sorun yok ve bu yönde en ufak bir sıkıntı olmayacak.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hollanda'ya herhangi bir ticari yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin, "Hükümet olarak ne Hollanda halkına yönelik ne de iş alemine yönelik herhangi bir sorunumuz var. Sorun; Hollanda hükümetinin demokrasiyle, Avrupa'nın ilke ve değerleriyle uymayan tutum ve davranışlarıdır. Dolayısıyla çok açık ve net olarak ifade edildi. Gerek Hollanda halkıyla gerekse ticaret erbabıyla veya iş alemiyle en ufak bir sorun yok ve bu yönde en ufak bir sıkıntı olmayacak." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA