Kıdem tazminatı referandumdan sonra...

Kıdem tazminatında reformun bu yıl tamamlanması bekleniyor. Peki Kıdem tazminatında son durum ne?

Kıdem tazminatı referandumdan sonra...
Kıdem tazminatı referandumdan sonra...
GİRİŞ 14.03.2017 09:31 GÜNCELLEME 14.03.2017 09:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son günlerde çalışma yaşamını derinden etkileyecek konular tekrar gündeme geliyor.

Kamuda çalışan işçilerin kadro meselesi ve özellikle kıdem tazminatı yeniden tartışılıyor. Çalışma Bakanı’nın geçen hafta yaptığı açıklamaya bakılırsa, kıdem tazminatında reform bu yıl tamamlanacak.

Hal böyle olunca, özellikle “Kıdemde son durum nedir?” diye sormadan edemedik.

Gerçi bakanlığın kıdem tazminatı fonuyla ilgili son bir taslak çalışması var mı bilmiyoruz. Daha önce yapılan taslakları okurlarımızla paylaşmıştım. Şimdi herkes merak içinde. Bu nedenle, konunun doğrudan muhatabı Türk-İş yönetimi konu hakkında ne düşünüyor diye soralım istedik.

Sorularımızı Türk-İş Yönetim Kurulu Üyesi, Mali Sekreter ve aynı zamanda Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar cevapladı.

Ramazan Ağar deneyimli bir sendikacı, Türk-İş nezdinde kıdem tazminatıyla ilgili konuları takip eden yönetici, aynı zamanda “taşerona kadro” konusunu Türkiye gündemine getiren kişi. Kendi sendikasında verdiği mücadeleyle yaklaşık 10 bin karayolu işçisini devlette kadroya geçirdi.

Bu nedenle kendisine sadece kıdem tazminatını değil, taşerona kadro konusunu da sorduk.

Hükümetin referandum sonrası kıdem tazminatını yeniden gündeme getireceği anlaşılıyor. Görüşlerinizi alabilir miyiz? Çalışma Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu, son günlerde yaptığı konuşmalarda, kıdem tazminatının işçiye ve işverene bir “yük” getirdiğinden söz etmekte ve referandumdan sonra yapılacak düzenlemeyle kıdem tazminatı sorununu çözeceklerini, kıdem tazminatına ilişkin düzenlemenin en büyük reform olacağını ifade etmektedir.

Bilgileri Milliyet'ten Cem Kılıç köşesinde paylaştı. 

YORUMLAR 2
  • hakan yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır beklıyoruz ınsallah adaletlı olur taserondan tazmınat hayalken tazmınat hakkımız devlet sayesınde garantı altına alınmıs olur
    Cevapla
  • HALİL 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar sürüncemede kaldığına göre işverenler iyi bastırıyor. Bazı işçi sendikaları da anlaşılmaz bir şekilde işverenin tarafında duruyor. Böyle olduğu sürece bu iş biraz zor.
    Cevapla