Ağrı Valisi Işın Kalkınma Ajansı buluşmalarında

Serhat Kalkınma Ajansı´nın buluşmaları kapsamında Ağrı Valisi Musa Işın; Bursa´da yaşayan ve Ağrı´dan gelen iş adamları ile Bursa’da bir araya geldi.

Ağrı Valisi Işın Kalkınma Ajansı buluşmalarında
Ağrı Valisi Işın Kalkınma Ajansı buluşmalarında
GİRİŞ 28.02.2017 17:21 GÜNCELLEME 28.02.2017 17:21

Serhat Kalkınma Ajansı´nın buluşmaları kapsamında Ağrı Valisi Musa Işın; Bursa´da yaşayan ve Ağrı´dan gelen iş adamları ile bir araya geldi.

Bursa´da gerçekleştirilen organizasyona Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, Doğubayazıt Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe, Serka İl Koordinatörü Ceren Kurğa, Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel başkanı Nihat Aydın ,Ağrı Gazeteciler Cemiyet Başkanı Alaettin Aslan, Bursa  Anadolu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ensar Seyhan ve  sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Bursa´da ikamet eden Ağrılı sanayici ve işadamları katıldı. Etkinlik, Müftü Gemici´nin duasıyla açılırken, işadamlarına yönelik olarak Serka İl Koordinatörü Ceren Kurğa Doğu illerine sunulan teşvikler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Ayrıca, bu konuyla ilgili bir de sunum yapıldı. Sunumun ardından Bölgeyi çok iyi tanıyan Vali Işın Bursa´da yaşayan 130 bin Ağrılı Vatandaşlarına, iş adamlarına, doğdukları topraklarda yatırım yapmaları gerektiğini söyleyerek, “destekse destek, paraysa para, yeter ki siz köyünüzde ev yapın, Ağrı´ya geri dönün, gelin” dedi. 

Ağrı Valisi Musa Işın kürsüye geldi.  Ağrı’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğuna vurgu yapan Işın’ın Sizleri Ağrıya Yatırıma Devletimiz Davet Ediyor Cazibe Merkezi Kapsamında Bulunan Ağrı İli Yatırımlarla ilgili Her Türlü Yardımı Ve Finansmanı Karşılamaya Hazırdır Diyen Işın,Bir İş Adamına Firmasının Adını Sorarak Devletin Valisi Olarak Söz Veriyorum Gelin Yatırım Yapın Bizde Sizin Firmanızın Adını Ağrı Valiliği Tabelası Altına yazalım,Sizin Bütün İşlemlerinizi Bizler Takip Edelim Diyerek,Ağrılılar Bu İlde Saygın,Haklı Üne Sahip Olmuşlar,Bunu Bir Zat Bursa Valisi Bursa Büyükşehir  Belediye Başkanı  Bana İfade Ettiler 130. Bini Aşkın Ağrılı Burada Yaşıyor Hepside Çok Değerli İnsanlar İntibasını Bırakmış dedi.

PKK’YA SERT MESAJ.

Yıllar boyunca Kürtlerin adının hep ‘terör, araç kundaklama ve kan’la anıldığını hatırlatan Vali Musa Işın, “Kürtler, bu vatanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Kürdün Türk’ten, Türk’ün Kürt’ten, Laz'ın, Çerkez'den bir farkı ya da ayrıcalığı yoktur. PKK, yıllardır Kürt halkına zulmetmiştir. Onlar Kürtlerin asla temsilcisi değildir. Benim adıma asker ve polislerimizi şehit edemez, kamyon yakamaz. Bizler hep omuz omuza bu vatanın birliği için mücadele ettik” dedi. Bursa’da yaşayan Ağrılı hemşehrilerine bağlarını koparmama çağrısı yapan Vali Işın, “Orada mutlaka ev yapınız. Özellikle yaz aylarında çocuklarınızı köye gönderiniz. O toprakları unutmasınlar, Ağrıyla güçlü bağlar kursunlar ve de bu sayede iki il Bursa İle Ağrı  arasında köprü görevi görsünler” diye konuştu.

Ağrı´da yaşamanın bir ayrıcalık olduğuna vurguladığı konuşmasında sizleri Ağrıya yatırıma Devletimiz davet ediyor Cazibe Merkezi kapsamında bulunan Ağrı İli Yatırımlarla ilgili her türlü yardımı ve finansmanı karşılamaya hazırdır dedi.

Vali Musa Işın Ağrıyla güçlü bağlar kurun vazgeçmeyin, terk etmeyin doğduğunuz toprakları  sizler iki il Bursa İle Ağrı  arasında köprü görevi görün” diye konuştu.