Referandum bütçesi açıklandı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Referandum için yaklaşık 190 milyon lira merkezi yönetim bütçesinden seçim harcamaları kapsamında gider gerçekleştirilecek" dedi.

GİRİŞ 03.02.2017 11:11 GÜNCELLEME 03.02.2017 15:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, soruları yanıtlıyor ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Arkadaşların yaptığı ilk maliyet çalışmalarına göre, referandum için yaklaşık 190 milyon lira merkezi yönetim bütçesinden seçim harcamaları kapsamında gider gerçekleştirilecek." dedi.

"Vergi indirimlerinin (Resmi Gazete'de  yayımlanan ÖTV ve KDV indirimi kararları) bir miktar vergi kaybına neden  olacağını belirterek, "Yaptığımız hesaplamalara göre, gerek ÖTV gerek KDV'de  yaptığımız düzenlemelerin bütçeye yaklaşık 1 milyar lira maliyeti olacak."

"(Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi) 3  ay süreyle KDV oranını mobilyada yüzde 18'den 8'e düşürdük. Beyaz eşyada yüzde  6,7 ÖTV var. 3 ay süreyle beyaz eşyadaki ÖTV'yi sıfırlıyoruz. ÖTV 3 ay boyunca  alınmayacak."

"(Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi)  Yapmış olduğumuz indirimler özellikle içinde bulunduğumuz süreçte  vatandaşlarımızın alışverişlerini artıracak, ekonomiye ciddi anlamda canlılık  getirecek."

"Geçen yılın eylül ayında başlayıp (bu  yılın) mart sonunda biten konut teslimlerinde KDV indirimi vardı. Konut  teslimlerindeki yüzde 18 KDV'yi yüzde 8'e düşürmüştük. Bu süreyi mart sonundan  eylül sonuna uzatıyoruz."

"Terör örgütleriyle ilişki olarak 3 binin  üzerinde dosya açıldı. Bu kapsamda yaklaşık 93 bin 717 kişi hakkında MASAK  soruşturma yürütüyor. Özellikle bunların içinde FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin  olarak 89 bin 689 kişi hakkında ya MASAK tarafından re'sen ya da savcılıkların  talebi üzerine mali araştırmalar yapılıyor. Bugüne kadar yaklaşık 59 bin kişi  hakkında MASAK tarafından mali analiz yapılmış. İlgili kurumların talep ettiği  raporlar üretilerek, gönderilmiş."

"2017'de hiçbir şekilde vergi artışı  planımız yok"

YORUMLAR 6
  • asabi adam 7 yıl önce Şikayet Et
    tek kişinin 2 milyonluk iletişim faturasına göre rakam bence normal ...
    Cevapla
  • Mahmud 7 yıl önce Şikayet Et
    demek halk buna tepkili
    Cevapla
  • pir 7 yıl önce Şikayet Et
    bu harcama yapilmamali online sistem kurulmali 1 kere kurarsin 10 sene kullanirsin
    Cevapla
  • Samet Ergül 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu miting saçmalığına hiç bir anlam veremiyorum. Zaman teknoloji zamanı çık tv ye anlat ne anlatacaksan. etrafa parti flaması asınca yada miting yapınca mı insanların fikri değişiyor. Seçime harcanacak para yoksula iş imkanı aş ev olarak dönse daha iyi olmaz mı ?
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık yazık insanlar bu haldeyken bu harcamalar haram olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle