İnternetten başvuruyla 950 milyon TL toplandı

Bugün itibarıyla yapılandırmadan yararlananların sayısı 3 milyon 700 bine ulaştı, bunun 2 milyon 50 bini internet üzerinden yapıldı.

İnternetten başvuruyla 950 milyon TL toplandı
İnternetten başvuruyla 950 milyon TL toplandı
GİRİŞ 19.10.2016 14:49 GÜNCELLEME 19.10.2016 14:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, yapılandırma konusunda bir süre uzatımının gündemde olmadığının altını çizerek, "Vatandaşlarımız 31 Ekim tarihini göz önünde bulundurarak bu kanundan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların peşin ödeme yapması durumunda daha avantajlı olacaklarını anlatan Ertürk, "Biz vatandaşlarımızı hem kanundan yararlanmaya hem de peşin ödemeye davet ediyoruz. Bu kanun çok önemli fırsatlar sunuyor. Biz bu kanunu ne kadar iyi anlatabilirsek ve ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek, mükelleflerimizin o kadar rahat edeceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Başvuruların çoğu internet üzerinden" Ertürk, yapılandırma rakamlarındaki son durum hakkında bilgi vererek, "Bugün itibarıyla yapılandırmadan yararlanmak için yapılan başvuru sayısı 3 milyon 700 bin civarında, bunun 2 milyon 50 bini internet üzerinden yapılmış. Yapılandırılan alacak tutarı ise 31,3 milyar seviyesinde. Kanun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar yapılan tahsilat tutarı ise 950 milyon lira civarında bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Ertürk, ayrıca vatandaşların vergi borcu olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğinin önemine değindi.

YORUMLAR 1
  • maliye duy bizi 7 yıl önce Şikayet Et
    iş yapmak istiyoruz ve vergi borcumuz var. vergi affı geldi sevindik. ama allah rızası için nedir bu 5 yıllık mahrah artırma zorunluluğu? bu yaptığınıza ne denilir? halkı soymak deyil mi? zati soyup soğana çevirdiniz. sesimizi duyan varsa şu mahrah artırımı olayını ya az düşürsün yada iş yapan sınıflara göre. her yaptığımız küçücük bir tadilat işinde hep kar mı edecez ya? zarar ettiyimiz çok. nasıl 60 bin tl ödüyecem nasıllll. mahrah artırımı miktarı düşürülsünnnnnnnnnnnn
    Cevapla