Soylu: Üç ilde yerinde denetim yapıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni kayyum atamaları olup olmayacağıyla ilgili 'Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinde yerinde denetim yapıldığını söyledi.

Soylu: Üç ilde yerinde denetim yapıyor
Soylu: Üç ilde yerinde denetim yapıyor
GİRİŞ 02.10.2016 02:08 GÜNCELLEME 02.10.2016 02:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Üç ilde müfettişlerimiz  var; Diyarbakır, Van ve Mardin. Diğer büyükşehirlerde de var. Ama buraların  özelliği; yerinde denetim yapıyorlar. Ve bu konuda Türkiye'nin 81 ilinde hangi  kuralları uygulanıyorsa, aynı kurallar uygulanacak" dedi.

İçişleri Bakanlığı görevine gelmesinin ardından bakanlık bünyesinde  pek çok değişikliğin yaşandığının ifade edilmesi ve "Yakın zamanda yeni  kararnameler bekleyelim mi?" denilmesi üzerine Soylu, "Bu sorunun tek bir cevabı  var; devlet kendi rutininde devam eder, işlerini aksatmaz yapar." karşılığını  verdi.

"Bizim davetimiz demokrasi ve hukuk devletinin içerisinedir"

Bakan Soylu, "Yeni görevlendirmeler bekleyelim mi kayyum olarak?"  şeklindeki soruyu yanıtlarken de demokrasi ve hukuk devleti kuralları içindeki  her türlü sürecin başları üzerinde yeri olduğunu vurguladı.

Ama milletin demokrasi ve hukuk devleti çerçevesinde emanet  ettiklerini farklı bir şekilde değerlendirme olursa, bunun da yine kanunlar  çerçevesinde ele alınacağını belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim davetimiz demokrasi ve hukuk devletinin içerisinedir. Doğrusu  da odur. Yerel yönetimler ve belediyeler halka hizmet etmek için vardır. Terör  örgütlerine dayanak teşkil etmek için yokturlar. Kim demokrasi ve hukuk devleti  içinde hareket ederse, biz onun yardımcısı ve destekçisiyiz. Ama kim demokrasi ve  hukuk devletinin dışına çıkar, belediyelerin kaynaklarını terör örgütlerine veya  kanunun öngörmediği gayri meşru yöntemlere aktarmaya kalkarlarsa bize milletin  verdiği görev, bunu engellemektir, kanunun gereğini yerine getirmektir. Üç ilde  müfettişlerimiz var; Diyarbakır, Van ve Mardin. Büyükşehirler. Diğer  büyükşehirlerde de var. Ama buraların özelliği şu; yerinde denetim yapıyorlar ve  bu konuda Türkiye'nin 81 ilinde hangi kuralları uygulanıyorsa, aynı kurallar  uygulanacak. Milletin her bir kör kuruşunun hesabı, devlette nasıl soruluyorsa  yerel yönetimlerde de aynı şekilde bu denetim hem Meclis denetimine tabidir hem  de devletin kendi kuralları içinde oluşmalıdır."

"Özel olarak mercek altında demiyorum"

Soylu, "Diyarbakır, Mardin ve Van özel olarak mercek altında mı?"  şeklindeki soruya ise "Özel olarak mercek altında demiyorum. 81 vilayette nasıl  teftiş yapıyorsak, rutin, oralarda da yapıyoruz. Eğer demokrasi ve hukuk  devletinin dışında bir şey görürsek, hangi belediye olursa olsun, darbe, FETÖ,  terör örgütüne dayanak gibi bu konudaki kararlarımızı almakta elbette millet  tarafından görevliyiz. Biz milletin bize ne görev verdiğini biliyoruz ve o  çerçevede hareket ediyoruz." yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Mg1907 7 yıl önce Şikayet Et
    çok beğeniyorum Sayın bakanımızın duruşunu ve seri oluşunu. çokta zeki birisi. Allah yar ve yardımcısı olsun. . Güçlü Türkiye için durmayın ülkemin asıl evlatları.dualarımız sizinle
    Cevapla
  • Uzun adama saygı 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer teröre destek tespit edilirse kesinlikle görevlerine son verip yeni atananların da halkın desteğini almak için il ve ilçelerde altyapı ve yatırım yapmalıdır yani halk farkına varmalıdır
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    gec bile kaldiniz onlarada atayin
    Cevapla
  • M.ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Işte budur. Bu terör örgütleri ile mücadele ancak cesur adamların yapacağı iştir
    Cevapla