‘Asgari’ ödemede maksimum tehlike...

Kredi kartında yapılan düzenleme vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak ancak asgari ödeme yapanları büyük bir tehlike bekliyor.

‘Asgari’ ödemede maksimum tehlike...
‘Asgari’ ödemede maksimum tehlike...
GİRİŞ 24.09.2016 12:32 GÜNCELLEME 24.09.2016 12:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kredi kartıyla alışverişlerde taksit sayısının artırılması, tüketicinin ihtiyacını kolayca karşılamasını sağlayacak. Ancak aylık taksitlerin tamamı yerine asgari tutarın ödenmesi tercih edilirse, borç sarmalı tehlikesi var.

Krediler ve kredi kartlarıyla ilgili yeni kararlar, tüketicilere önemli kolaylıklar getirecek. Taksit sayısının artırılması, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamasını kolaylaştıracak. Ancak kredi kartlarında en büyük sıkıntı, asgari ödemelerde yaşanıyor. Alışverişini kredi kartıyla taksitlendirenler, aylık ödemelerini tam ve düzenli yaptığında hiç faiz uygulanmadan borcunu kapatıyor.

Ancak asgari ödeme yapıldığında yüzde 2.02 faiz ve vergi işletiliyor. Bu ödeme şekli ve harcamalar devam ettikçe, tüketici bitmeyen borç sarmalıyla karşı karşıya kalıyor.

TAM VE GÜNÜNDE YATIRIN

Örneğin; bin liraya beyaz eşya alıp 10 taksite böldüren tüketici, her ay 100 lirayı yatırdığında hiç bir sorun yok. Ancak ay sonunda 100 lira yerine 30 liralık asgari tutarı öderse geri kalan 70 lira için faiz tuzağına düşmüş oluyor. Artık günlük faiz bu 70 lira için değil, toplam borç olan 970 lira için işlemeye başlıyor. Ayrıca vergiler de ekleniyor.

Bu şekilde sadece asgari tutarı ödeyerek, bir de küçük harcamalara devam edilirse borç bitmiyor. Bin liraya alınan beyaz eşya pahalıya mal oluyor. Bu hataya düşmemek gerekiyor.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 9
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    borcunu ödeme güçlüğü çeken kişilerin limitleri azaltılırsa daha mantıklı olmazmı yada borç yapılandırılanların kartları kapatılsa
    Cevapla
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    10000 lira borcu olan 72 ay yapılandırırsa toplam ödeyeceği tutar 21000 lira oluyor. Aynı şekilde ben millete para verip 6 yılda bu faizi alsam tefecilikten içeri atarlar
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    cok haklisin
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan soyguna bak bankalar nasıl kar ediyor işte görün yeterki bir kez ağlarına düş
    Cevapla
  • İspirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman insan gibi yaşayip öleceğiz Bankaların carki turkTelekom carki bunların carklarına kafa yormadan insan gibi ne zaman yasayacagiz Devlet yokmu devlet
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim gücün imkanın azcık varsa, kredi kartına banka faizine bulaşma. insan ayarını kaçırıyor ve sonu gelmiyor borçların. mesela suan sırf faize girmemek için ev bile almadım. hayırlısı olsun. elbet birgun alırız. almasak da napalım Allah büyük.
    Cevapla
  • Molla kasım 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu vatandaşa ne birakiyorsunuz. Faiz haramdir. Kredi kartlarını kaldirin olsun bitsin. Insanlar cebindeki para kadar harcar. Aileler yikiliyor psikolik problemler yaşanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle