'Anahtar teslim fabrika' için geri sayım

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, anahtar teslim fabrika konusunda son çalışmayı yaptıklarını söyledi.

'Anahtar teslim fabrika' için geri sayım
'Anahtar teslim fabrika' için geri sayım
GİRİŞ 15.09.2016 14:11 GÜNCELLEME 15.09.2016 14:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yüksek Planlama Kurulu'nda, anahtar teslim fabrika konusunda son çalışmayı yaptıklarını ve uygulamaya en geç bu ay içinde geçmeyi planladıklarını belirtti.

Bakan Özlü, AA muhabirine, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan, "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'SADECE MAKİNE GETİRECEK'

Paketin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca uygulanacak unsurları hakkında da bilgi veren Özlü, yatırımcıların ortak sıkıntısının, işletme sermayesi olduğunu vurguladı. Anahtar teslim fabrika uygulamasının, bu soruna çözüm getireceğinin altını çizen Özlü, "Yüksek Planlama Kurulu'nda, anahtar teslim fabrika konusunda son çalışmayı yaptık ve uygulamaya en geç bu ay içinde geçeceğiz. Yatırımcı, işadamı, sanayici, elindeki parayı arsaya, binaya harcamayacak. Arsayı ve binayı biz vereceğiz, o sadece makinelerini getirip işletecek." şeklinde konuştu.

Özlü, teşvikler kapsamında makine alımına faizsiz kredi vereceklerini ve kamu alım garantisi sağlayacaklarını da söyledi.

YENİ PAKET GÜNDEMDE

Bölgeye sosyal yardımlar kapsamında, yaklaşık 400 milyon liralık harcama yapılacağını aktaran Özlü, tarım ve hayvancılığa 4 milyar lira, sulama projeleri için 10 milyar lira ve bölgeye inşa edilecek sulama göletleri için ise 3 milyar liralık destek sağlanacağını kaydetti.

Özlü, bölgedeki ulaştırma projelerinde demiryolları için 11 milyar lira, karayolları için ise 8,5 milyar liralık harcama yapılacağını vurguladı.

"Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi"nin maddi unsurları yanında çok önemli manevi kazanımları da olduğuna işaret eden Özlü, "Önümüzdeki dönemde sadece maddi boyutları değil, manevi tarafları ve sosyal boyutlarını da içeren çalışmalarımız olacak. Onunla ilgili bir paket de gündemde." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Birilerinin pkk li arkadaslari tas koyamaz insallah
    Cevapla