Radara giren soluğu acil serviste alıyor

Edirne'de sabit radarlara yakalanan sürücüler cezadan kurtulmak için hastaneye giderek acil hasta getirdiğine dair barkod alıyor.

Radara giren soluğu acil serviste alıyor
Radara giren soluğu acil serviste alıyor
GİRİŞ 05.05.2016 12:13 GÜNCELLEME 05.05.2016 17:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Edirne'de farklı noktalara konulan sabit  radarlar, 10 günde 10 bin 28 kişiye ceza kesince, radara girdiğini fark eden  sürücüler, cezaları iptal ettirmek için farklı yöntemler denemeye başladı.  Kimi sürücüler cezadan kurtulmak için hastaneye giderek acil hasta  getirdiğine dair barkod alıyor. 

Emniyet yetkilileri ise kesilen cezaların ancak mahkeme kararıyla  iptal edildiğini, bunun için de sürücülerin mağduriyetini mahkemede ispatlaması  gerektiğini hatırlatıyor. Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Erbey Kılıç, yaptığı açıklamada, hız sınırı yapan ya da kırmızı ışıkta geçen bazı sürücülerin  radarlardan yediği cezalardan kurtulmak için hastaneye giderek barkod aldıklarını  söyledi.

GERÇEK HASTALAR MAĞDUR OLUYOR

Bu durumun gerçekten hasta taşıyan sürücüleri olumsuz etkilediğini  ifade eden Kılıç, şöyle devam etti: "Ceza alan kimi sürücüler hastaneye giderek acil hasta getirdiğine  dair barkod alıyor. Burada bir can söz konusu. Acil hastaneye gitmesi gerekirse  buna öncelik verilmesi lazım. İlgili birimlerle görüştüğümüzde örnek olarak sivil  araç kullanan arkadaşların da kırmızı ışıkta geçtiğinde veya hız sınırını  aştığında 'Ben acil olarak hastaneye gidiyorum' şeklinde şeyler söylediği ifade  edildi. Bundan dolayı bu kabul edilmiyor. Bunun için girişimde bulunacağız. Acil  durumda 5 dakikaya bile ihtiyaç duyabiliyor. Burada ayrım yapılmalı. Cezadan  kurtulmak için acil servislerden barkod alan sürücülerden dolayı gerçekten hasta  götüren arkadaşlarımız mağdur oluyor.'' Kılıç, kentteki tüm sürücülerin araçlarını, trafik kurallarına uygun  şekilde kullanmasını istedi. 

10 BİN KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Kentte farklı noktalara yerleştirilen, hız ve kırmızı ışık ihlali  denetimi yapan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile hız sınırlarını  aşan ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler fotoğraflanarak, 10 günde 10 bin 28  kişiye ceza kesmişti. Ceza işlemi için merkeze iletilen veriler ve tespitler doğrultusunda  uygulanan toplam 2 milyon 596 bin 687 lira para cezası, sürücülerin adresine  gönderilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • mazlum 7 yıl önce Şikayet Et
    arabayı parkedecek yer yok, arabayı yol kenarına park ediyorsun fotograf çekip ceza kesiliyor. Hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • zülfikar ali 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir uygulama herkes trafik kurallarına uyacak yağma yok işine gelmezse cebine siyecek osmancıkta uygulanıyor herkes hizaya girdi
    Cevapla
  • pamir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu uygulama sadece Edirne için mi geçerli? Diyarbakıra da böyle ceza kesiyorlar mı acaba?
    Cevapla