İki yıla kadar ceza alabilirsiniz

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçakların karşısına çıkarak risk yaratan, insansız hava araçlarıyla (İHA) ilgili bir talimat yayınladı

İki yıla kadar ceza alabilirsiniz
İki yıla kadar ceza alabilirsiniz
GİRİŞ 24.04.2016 11:19 GÜNCELLEME 24.04.2016 11:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Buna göre 1 Mayıs’tan itibaren kayıtsız İHA’lar uçuş yapamayacak. Amatör kullanıcılara kolaylık sağlamak amacıyla 25 kilonun altındaki İHA’larda eğitim şartı kaldırıldı. Eğlence amaçlı İHA’ların, yerleşim yerleri ve insanların üzerinde, özellikle de havalimanları etrafında uçuş yapması yasak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı talimat gereğince model uçaklar dahil, döner ya da kanat olsun 500 gramın üstündeki tüm İHA’ların sisteme kayıt yaptırması gerekiyor.

İHA kullanıcıları (ticari ya da hobi amaçlı), bu cihazlarını 1 Mayıs’a kadar kaydettirmek zorunda. İHA pilotlarının, 4 kilodan az cihazlar için 12 yaş, 25 kiloya kadar da 15 yaş sınırını aşmış olması gerekiyor. Ancak hobi amaçlı İHA’ları ticari amaçlı olarak uçuracak pilotların, eğitim alması gerekiyor. Kayıtsız kullananlara 17 bin TL para cezası kesilecek, 2 yıla kadar hapis cezası gündeme gelebilecek.

İHA kullanıcılarının 1 Mayıs’tan sonra cihazının üzerinde kayıt numarasını ve pilot onay sayfasının çıktısını yanında bulundurması gerekiyor.

 

YORUMLAR 1
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yuh be
    Cevapla