Mardin'in hedefi 500 bin turist

Doğunun incisi Mardin, çözüm süreciyle sağlanan huzur ortamında bu yıl 500 bin turisti ağırlamak istiyor.

Mardin'in hedefi 500 bin turist
Mardin'in hedefi 500 bin turist
GİRİŞ 07.04.2015 11:36 GÜNCELLEME 07.04.2015 11:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizmde yıldızı parlayan şehri Mardin, çözüm süreciyle sağlanan huzur ortamında bu yıl 500 bin turisti ağırlamak istiyor.

Camileri, medreseleri, kiliseleri ve taşın oya gibi işlendiği evleriyle, bölgede son yılların en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Mardin'e gelen turist sayısı her yıl artıyor.

Çözüm süreci ve silah bırakma çağrısıyla değişim rüzgarlarının estiği bölgede turistler huzur içerisinde tarihi mekanları rahatça gezmenin keyfini çıkarıyor.

6-8 EKİM OLAYLARI BÜYÜK SEKTE VURDU

İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın AA muhabirine, Mardin'de geçen yıl konaklayan turist sayısının 400 bin olduğunu, günü birlik gelen turistlerle bu sayının 1 milyona ulaştığını söyledi.

Her yıl önceki yıla göre turist sayısında dikkat çekici artış görüldüğünü ancak geçen yıl yaşanan 6-8 Ekim olayları nedeniyle ilginin azaldığını ifade eden Aydın, şöyle dedi:

"Yeni yapılan otellerle yatak kapasitesi her sene artıyor. Hedefimiz geçen yıl ki rekorumuzun daha üstüne çıkmak. Bu sene 500 bin turisti hedefledik. Huzur ortamıyla bunu yakalayacağımıza inanıyorum."

YORUMLAR 1
  • HAMDİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi havasıyla önemli bir şehir olan Mardin pkk lı belediye başkanı nedeniyle turizmden kaybetmektedir .PKK lı olmayan bir belediye başkanı gelirse mardin şehri turizmde patlama yapacaktır.
    Cevapla