Halkbank'tan o haberlere yalanlama

Halkbank, "Halkbank, halkı sıfırlardı" ve "Yeterince duyurulmadı" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Halkbank'tan o haberlere yalanlama
Halkbank'tan o haberlere yalanlama
GİRİŞ 03.04.2015 18:57 GÜNCELLEME 03.04.2015 18:57

Halkbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, Bankanın kuruluşundan bugüne kadar yıllar içerisinde sürekli sermaye artırımı yaparak hisselerin değerini azalttığı ve fiziki hisse senetlerinin kaydileştirilmesine ilişkin olarak Banka Yönetimi tarafından ortaklara yeterince çağrı yapılmadığı yönündeki iddiaların tamamıyla gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Halkbank'ın 1933 yılında kurulduğu ve 1938 yılında faaliyete başladığı anımsatılarak, bugüne kadar yapılan sermaye artırımlarının tamamının Bankanın tabi olduğu kanunlar ve yasal düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Sermaye artırım işlemleri, rüçhan hakkı kullanımları, bunlara ilişkin tebligat ve bildirimlerin söz konusu yasal düzenlemelere göre yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fiziki hisse senetlerinin kaydileştirme işlemleri ise Sermaye Piyasası Kanunu'nun 13. maddesinin 4. fıkrası uyarınca yapılmış olup kanuni bir zorunluluktur. Bankamız hisseleri 2007 yılında kayden izlenmeye başladığı için kaydileştirme süresi Kanun uyarınca 31 Aralık 2014 tarihinde sona ermiştir. Kanun hükmünün yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılan Bankamızın 2012, 2013 ve 2014 yıllarındaki Genel Kurullarında konuya, ayrı bir gündem maddesi olarak yer verilmiş ve Genel Kurul davetleri ile birlikte kaydileştirme işlemlerine ilişkin bilgilendirme dokümanları adresi bilinen ortaklarımıza gönderilerek ortaklarımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca, 2014 yılı içerisinde 2 defa özel durum açıklaması yapılmış, 2 ulusal gazetede 2'şer kez ilanlar verilmiş, Bankamız internet sitesinde de konuya ilişkin duyuru yayımlanmıştır. Süreç içerisinde Bankamızla iletişime geçen tüm ortaklarımıza da konu ayrıca bildirilmiştir.

Kaydileştirme süreci, Bankamız uygulaması dışında tamamen Kanun çerçevesinde gerçekleştirilmiş olup bu süreçte ortaklarımızın, haklarını koruyabilmeleri için Bankamız tarafından en üst düzeyde gayret gösterilmiştir."

KAYNAK: AA