Başbakan ekonomi yönetimini topluyor

Başbakan bugün Ali Babacan ve MB Başkanı Erdem Başçı ile bir araya gelecek.

Başbakan ekonomi yönetimini topluyor
Başbakan ekonomi yönetimini topluyor
GİRİŞ 10.03.2015 09:18 GÜNCELLEME 10.03.2015 09:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomideki gelişmeleri değerlendirmek üzere ilgili bakanların yanı sıra TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın katılımıyla saat 14:00'te bir toplantı gerçekleştirecek.

Toplantıya Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, Sanayi Bakanı Fikret Işık ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve ilgili ekonomi bürokratları katılacak.

BU TOPLANTI CUMARTESİ YAPILAN TOPLANTININ DEVAMI NİTELİĞİNDE

Bir Başbakanlık kaynağı, "Başçı'nın Cumartesi Başbakan Davutoğlu'na verdiği brifingde Başbakan daha geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı yapılması ancak bunun için Başçı'nın Basel'deki toplantıdan dönmesinin beklenmesi kararını vermişti. Bu toplantı Cumartesi gecesi yapılan toplantıların bir devamı niteliğinde gerçekleşecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda hem Merkez Bankası'nın faiz politikalarına hem de Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve ekonomi yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve bu açıklamaları piyasalarda sert yükselişe neden olmuştu. Erdoğan Cuma günü yaptığı açıklamada da önümüzdeki günlerde ekonomi yönetimi ile hem dolardaki yükselişi, hem de faiz politikalarını değerlendireceklerini açıklamıştı.

YORUMLAR 3
  • cem 9 yıl önce Şikayet Et
    krız basamakları aşıp çıkmaya başladı krız yok diyen zihniyet elbette bir yerden çıkacak 7 yıldır gizli krız artık açıga çıkmıştır artık hükümet ne yapacak ancak erden başçı ile ugraşacak boş boş artık iş çıgrıgından çıkmıştır
    Cevapla
  • Ahmed Ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    elektrik faturaları çok oy kaybettirdi oraya el atmaları lazım
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    sadece elektrik mi gaz,peynir , zeytin,benzin,konut fiyatları,kiralar.. saymakla bitmez enflasyon yüzde 30 , devamlı milleti kandırıyorlar kendilerine(milletvekilleri) ama enflasyon oraınında yüzde 30 zam yapıyorlar , fakirde yırtınsın dursun oy atmayacan kimseye olacak bitecek , bana birşey yapmayana benden ve ailemden oy yok
    Cevapla