Yiğit Bulut'tan Merkez'e sert eleştiri!

Merkez'in 0.50 faiz indirimine tepki gösteren Yiğit Bulut, ''Bunu yapamıyorum diyorsan o zaman kalkarsın, korkmayan biri oturur" dedi.

Yiğit Bulut'tan Merkez'e sert eleştiri!
Yiğit Bulut'tan Merkez'e sert eleştiri!
GİRİŞ 21.01.2015 12:03 GÜNCELLEME 21.01.2015 12:31
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Dünya faizde indirime giderken, Merkez Bankası yine şaşırtan bir karara imza attı. Piyasaları bahane ederek geçen yıl ocakta politika faizini 5,5 puan birden artıran Merkez, şimdi ise piyasaları adeta ıskalayarak faizi yüzde 8,25'ten 7,75'e çekti.

Merkez Bankası'nın 0.50 faiz indirimine tepki gösteren Yiğit Bulut, "En az 1 puan olmalıydı" dedi. Bulut, Merkez Bankası Başkanı Başçı'ya "Bunu yapamıyorum diyorsan o zaman kalkarsın, korkmayan biri oturur" sözleriyle sert çıktı.

KOKRUYORSAN KALKARSIN!

Bulut, şu ifadelere yer verdi:

"Bugünkü faiz indirimi en az 1 puan olmalıydı.0.50 hiçbir şey ifade etmiyor. Daha fazla konuşmak istemiyorum ama anlayana Sayın Cumhurbaşkanı çok güzel bir cümle söyledi. "Sen bağımsızsan, ben de bağımsızım. Bu iş böyle gitmez" dedi.

Eğer bu ülkede halk yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçmişse ve anayasaya göre de Cumhurbaşkanı bu ülkenin başıysa, bu ülkenin bir kurumu bağımsızlık arkasına sığınarak halkın kaynaklarının 5 bin gerçek ve tüzel kişinin cebine transfer olmasına seyirci kalamaz. "Ben bunu yapamıyorum, korkuyorum" o zaman kalkarsın, korkmayan biri oturur."

YORUMLAR 56
  • Ramiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Yerinede seni oturturlar.Bakalım merkez bankası yalakalıkla yönetilebiliyor mu
    Cevapla
  • Besleyin Danaları 9 yıl önce Şikayet Et
    Faiz kimin cebine giriyor ona bakın ona...!
    Cevapla
  • Erkan Muş 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamın dibi yiğit
    Cevapla
  • ÖMER BOĞAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Faiz düşerse dolar 5 lirayı bulan arkadaşa soruyorum, bu ülkede faiz operasyondan önce %4,5 idi ve dolar da 2 lira seviyesindeydi. Spekülasyonlarla dolar artmaya başlayınca Merkez Bankası bir kararla %5,5 arttırarak faizi 10 puana çıkardı ama bu artış doların ateşini beklenen bir seviyede düşürmedi. Ben bu işlerden ekonomist olmadığım için fazla anlamam ama faiz düşükken dolar da normal kurda seyrediyorsa, yükseltilen faiz tekrar düşürüldüğünde neden dolar kurunda anormal artışlar bekleniyor, anlayamadım?
    Cevapla
  • Yilmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Yigit Bulut, Hakan Fidan, RTE, Davutoglu, Cavusoglu, Efkan Ala. Allahim sana sükürler olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle