Nobel ödüllü ekonomistten Erdoğan'a destek

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Merkez Bankası'nın faizi indirmesinin makul olabileceğini söyledi.

Nobel ödüllü ekonomistten Erdoğan'a destek
Nobel ödüllü ekonomistten Erdoğan'a destek
GİRİŞ 19.01.2015 12:03 GÜNCELLEME 19.01.2015 17:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde genç işadamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'na faiz eleştirisinde bulunarak şunları söylemişti;

"Dünyada herkes faizleri indirirken bizim Merkez Bankamız hala aynı yerde duruyor, inmiyor, neyi bekliyorsun sen? Şimdi Merkez Bankası bağımsızdır diyebilirler, ben de bağımsızım. Gerekirse çağırıp konuşacağım."

Erdoğan'ın Merkez'e faizleri indirmesi yönünde yaptığı bu çağrıya Nobel ödüllü ekonomistten destek mahiyetinde bir açıklama geldi.

Adana'da düzenlenen etkinliğe konuk olan Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, CNBC-e  sorularını yanıtladı.

"FAİZ İNDİRMEK MAKUL OLABİLİR"

Nobel ödüllü ekonomist Merkez Bankası'nın yarınki kritik toplantı öncesinde Türkiye'deki faizlerle ilgili konuştu.

Stiglitz, "Yüksek faiz para biriminde yüksek değere neden olur bu da ihracatı zor hale getirir ve büyümeyi yavaşlatır. Düşük petrolün etkisiyle enflasyonun biraz kontrol alındığını düşürsek, diğer gelişen ülkelerde de bir indirim yaşandığını dikkate alırsak, siz de böyle bir durumda geride kalmak istemezsiniz. Enflasyon ve diğer ülkelerin faiz indirimine gittiğini düşürsek, faizi indirimek makul bir düşünce olabilir" dedi.

YORUMLAR 11
  • fırat barut 9 yıl önce Şikayet Et
    CB sözünün dinlenmesi için sakalı mı olması lazım. Bu devleti siyasetçiler mi yönetiyor yoksa yüksek maaşlı memurlar mı? İndirin faizi adamı hasta etmeyin! "Faizin her türlüsü ayağımın altındadır" Hz. Muhamed (sav)
    Cevapla
  • Kökü kurusun 9 yıl önce Şikayet Et
    Faiz inmesin kökü kazınsın ayette geçtiği gibi
    Cevapla
  • muhalif 9 yıl önce Şikayet Et
    faiz demek yapılan köprüden her gün bir tuğla parasının alınıp karşılıksız lobiye akması demektir... o tuğlanın yerine de senin cebindeki paranın konmasıdır... nokta... mesele iktidar ya da muhalefet olma meselesi değil ki... sırf muhalif olmak için çocuğunun rızkının para babalarına akmasına gönlün razıysa yapacak bir şey yok
    Cevapla
  • Mehmet Dilek UK. 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet devrim üzerine devrim yapıyor hadi bizim Allah'ın askeri Ekonomistleriniz emdiğiniz südü helal ejdadınızın ruhunu rahat eyleyin hepinize güveniyoruz Rusya'ya yaptıklarını bize hiç acımadan yaparlar ve sebep te kuzey Kıbrıs olur Allah için bizi güçlendirin ben değil ala Ekokominib bekası sizin elimizde !
    Cevapla
  • Mehmet Dilek UK. 9 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı!! Daha önce de yazdım bizim merkez bankası bağımsız ise hapisteki mahkumlar da bağımsız! Sen ekonominin büyümesini dünya ekonomisine yöne verecek ve örnek olacak şeyler yapacaksın! Buda sana en çok geliri getiren ihracatçıya destek ile olur çok basit adam parasıyla nekadar çok mal alırsa o kadar çok satar para kazanır kazandırır adamın parası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle