Kıdem tazminatında önemli gelişme!

Bakan Çelik kıdem fonu ile ilgili “Kesinti oranı yüzde 6 olur, yüzde 8 olur; bu tartışılır. Ama bu yasama döneminde çıkması hayati” dedi.

Kıdem tazminatında önemli gelişme!
Kıdem tazminatında önemli gelişme!
GİRİŞ 13.11.2014 09:01 GÜNCELLEME 13.11.2014 09:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı sisteminde köklü değişiklik öngören fon sistemine geçiş için sendikalarla görüşmelerinin devam ettiğini, sistemin bu yasama dönemi içinde yasalaşmasının hayati olduğunu düşündüğünü söyledi.

‘SENDİKALAR İLE GÖRÜŞME SÜRÜYOR’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma Bakanlığı’nın 2015 bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çelik, işçilerin kıdem tazminatlarının güvence altına alınması gerektiğini yineleyerek, sistemin teknik detayları üzerindeki tartışmaların aşılabileceğini, sendikalarla görüşmelerinin devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: “(Kıdem tazminatı kesinti oranı) Yüzde 6 olur, yüzde 8 olur; bu tartışılır. Ama bu konunun bu yasama dönemi içinde çıkmasının hayati olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde bunu her gün muhalefetiyle iktidarıyla yaşamak durumunda değilim. Bunun sağlıklı biçimde hiçbir hak kaybına mahal olmadan çözülmesi gerektiği inancındayım.” (Habertürk)

YORUMLAR 10
  • kesinlikle gerekli 9 yıl önce Şikayet Et
    kıdem tazminatı fonu kesinlikle gerekli. konuyla ilgili www.omerdemirdas.com da çok güzel bir makale okudum. bu düzenleme hem millete hem de devlete çok katkı sağlayacak, buna inandım.
    Cevapla
  • metin 9 yıl önce Şikayet Et
    Peki şimdiye kadar kazanmı§ olduğumuz tazminat n olacak
    Cevapla
  • Yüreğim Şişti 9 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş bu saygıdeğer bakanımız ha oldu ha olacak ha yapıyoruz ha bitti ha bu döneme yetiştireceğiz diye diye yüreğimi şişirdi patlayacam Allahtan kork yaHU. Bir an önce ne olacaksa olsun artık. Umutlarımız tükenmek üzere.
    Cevapla
  • yozgatlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Faruk Çelik klasiği
    Cevapla
  • uyanık olun 9 yıl önce Şikayet Et
    bu faruk çeliğin ne alıp veremediği var şu tazminatlarda bilmem seçimden önce ne pahasına olursa olsun çıkartacağım diyordu hala uğraşıyor.gıcık kaptım iyi gene bu adama..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle