Türkiye'yi heyecanlandıran haber!

Şile’nin 100 kilometre açıklarında petrol ve gaza ilişkin jeolojik yapı tespit edilmesi üzerine arama çalışmaları öne çekildi.

Türkiye'yi heyecanlandıran haber!
Türkiye'yi heyecanlandıran haber!
GİRİŞ 11.11.2014 02:02 GÜNCELLEME 11.11.2014 02:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Shell’in arama gemisi, 2016 için planlanan arama çalışmalarına Ocak 2015’ten itibaren Şile’nin 100 kilometre açıklarında başlayacak. 200 milyon doların üzerinde olacak yatırımla 2 bin 200 metre derinliğe kadar inilecek. Barbaros Hayreddin Paşa gemisi burada 2013 yılında sismik çalışma yapmıştı.

ÇALIŞMALAR 5 AY SÜRECEK

Çalışmada petrol ve gaza ilişkin jeolojik yapı tespit edilmişti. Bu alanda ruhsat sahibi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO). Shell tarafından yapılacak aramada petrolün bulunması halinde masrafın yüzde 50’si TPAO tarafından karşılanacak. Arama çalışmasının en az beş ay kadar sürmesi bekleniyor.

Türkiye’nin petrol, doğalgaz ve kaya gazı arama faaliyetlerine hız verdiğine dikkat çeken enerji yönetiminden üst düzey bir yetkili, ''TPAO’nun ruhsatı olan alanda Shell gemisi arama yapacak. Normalde 2016 yılı olarak planlanıyordu. Ancak takvim erkene alındı. Arama gemisi Ocak 2015’te gelecek'' dedi.

EN FAZLA ARAMA DENİZDE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre 2013 yılında kuyuların yerlerini belirlemek amacıyla 13 bin 764 kilometre 2 boyutlu ve 5 bin 660 kilometrekare üç boyutlu sismik çalışma yapıldı.

Sismik çalışmaların, TPAO’ya ait Barbaros Hayreddin Paşa sismik gemisinin alınması nedeniyle yüzde 87’lik bölümü denizde, geri kalan kısmı ise karada gerçekleştirildi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 5
  • Mehtap 9 yıl önce Şikayet Et
    başkalarının cebinimi düşünecegiz
    Cevapla
  • gny2906 9 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan o ki sen ve senin gibi at gözlüğünü takmış ideolojik düşünen yarım akıllılar bunu anlamaz anlayamaz anlamak istemezler
    Cevapla
  • Mehtap 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel hoş vatandaşın cebine yansıyacak mı bu?
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki kazanç elbet bir şekilde vatandaşa yansıyacaktır da sizlerin cebinizden başka düşüneceğiniz bir şey yok mu? Enerjide neredeyse tamamıyla dışa bağımlıyız. Sadece Devletimizin, Milletimizin enerji bağımsızlığımıza katkısı olsa yetmez mi?
    Cevapla
  • Birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Farkındaysan Türkiye dışarıya bagımlı dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz örnek 3 liraya dışardan alıyor litresini 1,5 getirme masrafı 1,5 da ıvır zıvır kârı oldumu sana 6 lira bu ve buna benzer dışa bagımlılıklarımız azaldıkca milletimizde kazanıcak inşallah.
    Cevapla