Yerli otobüsler Endonezya yolunda

Endonezya, toplu taşımacılık çözümleri için yerli üretici TCV ve Bozankaya’nın otobüsleri ile ilgileniyor...

Yerli otobüsler Endonezya yolunda
Yerli otobüsler Endonezya yolunda
GİRİŞ 04.09.2014 13:05 GÜNCELLEME 04.09.2014 13:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış


Bozankaya A.Ş., toplu taşımacılık alanındaki çözümleriyle yerel yönetimlerin yanı sıra uluslararası arenada da ilgi görüyor. Son olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile 42 milyon Euro değerinde 30 yeni raylı sistem aracı alım sözleşmesi imzalayan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne Türkiye’nin ilk yerli Trambus’lerini teslim eden Bozankaya, şimdi de Endonezya yolunda.

Yaptığı yatırımlarla, 1989 yılından bu yana toplu taşımacılık alanındaki çözümleriyle hizmet veren Bozankaya Grup global bir araç üreticisi olma yolundaki atılımlarına hızla devam ediyor. Yakın zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile 42 milyon Euro değerinde 30 yeni raylı sistem aracı alım sözleşmesi imzalayan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne Türkiye’nin ilk yerli Trambus’lerini teslim eden Bozankaya, Endonezya ile işbirliği yolunda ilerliyor.

Şehir içi toplu taşımacılık çözümleri için Bozankaya Grup ile iş birliği yapmak üzere Endonezya’dan gelen özel girişimci bir heyet, Ankara’da bulunan TCV A.Ş. ve Bozankaya A.Ş. üretim tesislerini ziyaret etti. Şehir içi toplu taşımacılık çözümleri için Bozankaya Grup ve TCV markasını tanımak ve iş birliği yapmak isteyen heyet, TCV Karat otobüslerini ve Türkiye’nin ilk yerli üretim Trambus aracını detaylı olarak inceleyerek test etti.

Altı kişilik heyet bir hafta Türkiye’de kalarak, İstanbul’da ve Konya’da aktif olarak hizmet veren TCV Karat otobüslerini, Konya’da TCV tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi için kurulan CNG dolum istasyonunu inceledi. Konya’da CNG Karat otobüsleri ile kısa bir şehir turu yapan heyet daha sonra Bozankaya’nın Ankara tesislerinde incelemelerde bulundu. Bozankaya A.Ş. ve TCV A.Ş.’nin Ankara üretim tesislerini de ziyaret eden heyet, özellikle Bozankaya tasarımlı ve Ankara tesislerinde üretimine devam eden Trambus aracına hakkında detaylı bilgi aldı.

Heyetin olumlu geri bildirimler ile ayrıldığını ve yerli üretim Trambus ile ilgilendiğini belirten Bozankaya A.Ş. Genel Müdürü Aytunç Günay; “Endonezya’dan gelen misafir heyeti, TCV marka CNG otobüslerimize büyük ilgi gösterdi. TCV Karat’ların yakıt tasarrufu ve bakım maliyetlerinin düşüklüğü heyetin en çok üstünde durduğu avantajlarımız oldu. Ayrıca Trambus aracımızı da birlikte inceledik. Bozankaya olarak Türkiye’nin ilk Trambus’ünü ürettik ve yerel yönetimler tarafından büyük ilgi görüyor. Trambus, hem raylı sistemler olmayan şehirler için iyi bir alternatif, hem de raylı sistemlere entegre çalışabilecek. Günümüzde kullanılan diğer toplu taşıma araçlarına ile karşılaştırıldığında Trambus; yolcu kapasitesi, enerji tüketimi, çevreye duyarlılık ve modern yüzü ile bir adım öne çıkıyor. Toplu taşımacılık çözümleri geliştiren bir yerli üretici olarak tüm bu avantajların farklı ülkelerden ilgi ve talep görmesi bizi çok mutlu ediyor,” dedi.

Modern çağın toplu taşıma aracı olan Trambus, belediyelerin çevreci, hızlı ve güvenilir ulaşım sistemleri ihtiyaçlarına cevap veriyor. Günümüzde kullanılan diğer toplu taşıma araçlarına ile karşılaştırıldığında Trambus; yolcu kapasitesi, enerji tüketimi, çevreye duyarlılık ve modern yüzü ile bir adım öne çıkıyor. 

KAYNAK: EKOTRENT
YORUMLAR 3
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    uyu yavrum uyu eee de ee. şimdiye kadar yerli otomobil neden yapılmadı pazar dar yerim dar oynamak zor masalları madem distribütör söz verdi bu ülkede araba üretmeyeceğine dair batılıya.. o halde ön ayak olsunlar girişimcilere vallahi ne pazarlar var ders alın ya kore geliyor türkçe isimde veriyor arabasının markasına önemli olan satmak kardeşim sende övün türkçe isim diye vah benim vatandaşım
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca uyuşturularak uyutulmuş millet olarak, uyanmamız zorda olsa uyanıyoruz artık ! !. Büyükler bilir Cumhuriyetten sonra,milletin cahil kalmasına, çok uğraşıldı siz bir şeye karışmaın denildi biz sizin her şeyinizle uğraşırız dediler, isterseniz koministleği de getiririz dediler, çarık neyinize yetmiyor dediler, ama kendileri avrupalılardan aşağı yaşamadılar ! böylece millet bir şeye karışmaya atılım yapmaya kalkamadı, taki Menderes gelesiye kadar ! ordan beride darbeler devri başladı !
    Cevapla
  • CENGAVER 9 yıl önce Şikayet Et
    BİR DE HAYIRLISI İLE YERLİ OTOMOBİLLER TÜRKİYE YOLLARINDA OLSAYDI !. Yeni Protonlar Türkiyeye ne zaman gelecek, şunu adam gibi bir distrübütöre verin de millet rahatlasın
    Cevapla