TESK başkanından Erdoğan'a tebrik

TESK Genel Başkanı Palandöken, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

TESK başkanından Erdoğan'a tebrik
TESK başkanından Erdoğan'a tebrik
GİRİŞ 11.08.2014 13:12 GÜNCELLEME 11.08.2014 13:12


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, huzur içinde geçen cumhurbaşkanı seçiminin, ülkenin gelişmesi ve demokratikleşmesi bakımından çok önemli olduğunu belirtti.

Palandöken, dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçildiğini anımsatıldı.

Huzur içinde geçen seçimin, Türkiye'nin gelişmesi ve demokratikleşmesi bakımından çok önemli olduğunu belirten Palandöken, "Türkiye, anayasamızda da ifadesini bulduğu gibi millet iradesine dayanan laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma hedefine ulaşmada önemli bir mesafe katetmiştir. Türkiye'nin bu yeni vizyonu olumlu sosyo-ekonomik gelişmeleri de beraberinde getirecek" ifadesini kullandı.

Palandöken, Türk demokrasi tarihinde ilk kez halkoyuyla cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederek, görevinde başarı diledi.

Türkiye esnaf ve sanatkarları olarak öncelikli beklentilerinin, demokratikleşmenin ve kalkınmanın önünü kesme noktasına ulaşan ağır kutuplaşmanın ve ayrışmanın bertaraf edilmesi olduğunu ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Yeni Cumhurbaşkanımızın, anayasadan aldığı yetki ve sorumluluklarıyla devlet kurumları arasında azalan ahengin yeniden tesis edilmesi, siyasi partiler arasında nitelikli diyaloğun başlatılabilmesi konularında yol gösterici ve uzlaştırıcı bir rol oynamasını ümit ediyoruz. Zira önümüzde, güçlü devletimizin gelecek yıl yapılması beklenen TBMM seçimlerine kadar geçecek dönemde, siyasi takvim elverdiği ölçüde demokratikleşme ve kalkınmaya hizmet edecek reformların kaldığı yerden devam etmesi gerekmektedir.

Cumhurbaşkanlığı makamının uzlaşmacı, uzlaştırıcı tutumu bu dönemin başarıyla geçilmesi açısından kritik öneme sahiptir. Ahiliğin temsilcisi esnaf ve sanatkarın çatı örgütü olarak bu dönemde demokrasi kültürünün kökleşmesi ve siyasi istikrar, refah ve huzur ortamının gelişmesi için tüm siyasi aktörler ve kurum ve kuruluşlarca azami katkının sağlanması en büyük arzumuzdur. Türk esnaf ve sanatkarı olarak tüm birikimimizle bu alanlarda her türlü katkıyı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edecektir."

KAYNAK: AA