Beyanname verme süreleri uzatıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla beyanname verme süreleri 29 Nisan Salı gününe kadar uzatıldı.

Beyanname verme süreleri uzatıldı
Beyanname verme süreleri uzatıldı
GİRİŞ 25.04.2014 09:56 GÜNCELLEME 25.04.2014 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun iş yükü ile ilgili iletilen sorunlar nedeniyle ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla 25 Nisan 2014 Cuma akşamına kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamesinin verilme süresi 29 Nisan 2014 Salı günü sonuna kadar uzatıldı.

Açıklamada, beyanname verme süresinin uzatılması ödeme süresini etkilemeyeceğinden, mükelleflerin kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden vergileri kanuni süresinde ödemeleri gerektiği de kaydedildi.

YORUMLAR 1
  • osmanmert 10 yıl önce Şikayet Et
    Maliye bakanlığını kınıyorum. özellikle kurumlar beyannamesi döneminde devletin diğer kurumlarına (istatistik, sanayi sicil, vs.) da verilmesi gereken bildirimler dolayısıyla sıkışıyoruz. Maliye bakanlığı diğer kurumlarla iletişime geçerek beyanname tarihlerini yeniden düzenlemeli ve sayısını azaltmalıdır. Ayrıca devletin kurumlarının farklı bilgi işlem altyapısı uygulaması dolayısıyla mükellef perişan durumda. Tuike bilgi verirken google crown üzerinden e faturaya veri girerken internet explorer üzerinden bilgi girişi yapılıyor. Bildirimlerin ve beyannamelerin çalıştığı java programları farklı ... Bilgi işlem altyapısı tek çatı altında toplanmalı. Beyannameler azatılmalı artık yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
    Cevapla