Katar'a "çıkarma" yapacak

Türk savunma sanayi, Katar'da düzenlenen, Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı'na (DIMDEX) 25 firma ile katılacak.

Katar'a "çıkarma" yapacak
Katar'a "çıkarma" yapacak
GİRİŞ 24.03.2014 13:14 GÜNCELLEME 24.03.2014 13:14

Katar'ın başkenti Doha'da 25-27 Mart tarihlerinde yapılacak 4. DIMDEX Fuarı'nda, 54 ülkeden toplam 184 katılımcı ile 13 ülkeden 21 savaş gemisi bulunacak.

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani'nin himayesinde ve Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Mohammed Bin Nasser Al Mohannadi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan fuar, yaklaşık 15 bin metrekarelik bir alanda 2 gün boyunca sürecek.

Söz konusu fuara, Türkiye'den Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) koodinatörlüğünde 25 firma ile milli katılım sağlanacak. Türkiye için toplam 1159 metrekare fuar alanı kiralanırken, bu alanın 90 metrekaresi SSM'ye, geri kalanı firmalara tahsis edildi. Söz konusu alanların kirası, sanayiyi teşvik amacıyla SSM tarafından karşılandı.

Türkiye'den fuara katılacak firmalar arasında Aselsan, Havelsan, Roketsan, Timsan, TÜBİTAK BİLGEM, Meteksan, ODTÜ Teknokent, Gate, Transvaro, Baykar, Milsoft, Bites ve Yakupoğlu yer alıyor. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri envanterindeki TCG Gelibolu Fırkateyni de fuar süresince Doha'da bulunacak.

- Müsteşar Bayar'ın ajandası

DIMDEX Fuarı'na, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSİ) Başkanı Latif Aral Aliş ile birlikte katılacak olan Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, burada bir dizi temaslarda bulunacak.

Müsteşar Bayar'ın, fuarın ilk günü Ürdün Genelkurmay Başkanı, Bahreyn Sahil Güvenlik Komutanı ve Katar Sahil Güvenlik Komutanı ile görüşmesi bekleniyor. Bayar, gemi ziyaretlerinin ardından gala yemeğine katılacak. Bayar'ın, fuarın ikinci gününde ise Cezayir Deniz Kuvvetleri Komutanı, Bahreyn Genelkurmay Başkanı ve Libya Genelkurmay Başkanı ile görüşmesi planlanıyor.

KAYNAK: AA