Taşeron işçiye promosyon müjdesi

Kamuoyunda taşeron işçisi olarak bilinen alt işverenlere ait şirketlerde çalışan işçilere promosyon müjdesi geldi.

Taşeron işçiye promosyon müjdesi
Taşeron işçiye promosyon müjdesi
GİRİŞ 26.11.2012 07:49 GÜNCELLEME 26.11.2012 09:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından halen hazırlıkları sürdürülen taşeron işçilerin özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara, promosyon hakkı da eklendi.

Buna göre, taşeron işçiler de promosyon hakkından yararlanacak. Ve kurumların bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmalarından, taşeron işçilere de pay verilecek. Söz konusu düzenleme özellikle, kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan işçilere yarar sağlayacak.

YORUMLAR 8
  • mavi silver 11 yıl önce Şikayet Et
    3 çocuk promosyanla doymuyor. sayın akp 730 tl asgari ücret = 3 çocuk açlıktan öldü. ne promosyonundan bahsediyorsunuz. kadro verin kadroooo
    Cevapla
  • Mahoni EXER 11 yıl önce Şikayet Et
    şöyle bi bakayım dedim bu yalan kim inanır diye,. helal olsun kimse inanmamış. bankalar salakmı taşeronun aldığı iki kuruş maaş için promosyon ödesin. bakan kendi kendine deli divane oluyor, bankalar gerezekalı ya anlaşma yapmadığı sözleşme yapmadığı kuruma promosyon ödeyecek. milleti kandırmak için ne yapacaklarını şaşırıyorlar. taşeron işçi dediğin adam zaten kaç para maaş alıyor, zavallı geçinmek için kredi kartından, krediden, eksi hesaptan kullanıyor. banka zaten kucağına aldığı adama promosyon verir diye bunlarda milleti kandırıyor.
    Cevapla
  • seyithan 11 yıl önce Şikayet Et
    terazi yanlış tartıyor.. aynı kurumda yanımdaki kadrolu işci yata kalka 3250 tl maaş alıyor bizde sözüm ona eşşek gibi çalışıyoruz 1040 tl alıyoruz. aynı işci pazar çalışıyor 1/4 alıyor biz çalşıyoruz elinize sağlık.aynı işci 3 ayda bir ikramiye alıyor biz maaş puromosyonu bile yok. aynı işci ortaokul mezunu ben üniversite. ben kadroluyum iş yapmam sen mütehaitsin çalış. adelet partisinin yönetimde olduğu bu günlerde ALLAHtan başımıza adeletsiz bir parti gelse biz ne yaparız acaba.
    Cevapla
  • Ayhan ÖZDEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    söz sözdür. sayın çalışma bakanımızın daha önceki sözü !! hiçbir kamu kuruluşunda taşeron işçi çalıştırılmayacak. çalışan taşeron işçilere kadro verilecek demişti. ancak konuşmalar hep hastanede ve beledeiyede çalışanlarla ilgili beyanlar, başka kamu yokmu başka kamuda çalışan taşeronlar ne olacak ? kadro denildikten sonra asgari ücretliden kesilen vergi daha kesilmeyecek , promosyon payı v.s. bunlarlamı kadro yada statü belirlenecek. bunlar kandırmacadan başka bir şey değil verilecekse adam gibi kadro ve yaşanabilir maaş ve özlük hakları verilsin gerisi hikaye..bunlarıda vermeyeceğinize göre işimiz haldı ahirete hakların sözke söke alınacağı güne herkese kolay gelsin..
    Cevapla
  • ismail yabar 11 yıl önce Şikayet Et
    işveren bir yolunu bulur. kanun dıyorki 8 saat ten fazla çalıştıramazsın ama yıllardır 12 saat çalıştırılıp mesailer yaptırılıyor birde üstüne ama yasada 8 saat..denetleme mekanizman yoksa istediğin kadar yasa kanun çıkar birde banka verecek ölemi :dd kart paralarını hani geri verıyordu bankalar istıyorsun dosyayı arşivden çıkarmak için 150 tl-200 tl arası para istıyor sonuçundada sözleşmede bu var alamazsınız dıyor bunuda ranta çevirirler olan gene işçiye olur..inanmıyorum artık faruk çelik denen adama..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle