TKHK, engelli memurları mağdur mu etti?

ÖMMS sınavını kazanıp Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yerleşmeye hak kazanan yüzlerce özürlü memur adayı aylardır atama bekliyor.

TKHK, engelli memurları mağdur mu etti?
TKHK, engelli memurları mağdur mu etti?
GİRİŞ 04.10.2012 08:58 GÜNCELLEME 04.10.2012 12:41

ÖMSS tercihlerinde, bin 578 aday Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna yerleşmeye hak kazandı. Ancak memurlar.net'te yer alan bir iddiaya göre il sağlık müdürlükleri özürlü evraklarını hiç incelemeden, kuruma gönderdiği için, tek tek her evrak incelemek zorunda kalındı.

Haksızlığa uğradıklarını düşünen mağdur engelli adaylar, sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Konuyla ilgili bir engelli aday şikayetini şu cümlerle dile getiriyor: 
Ben engelli bir vatandaşım. Özürlü memur sınavına girdim. Sakarya'yı VHKİ olarak kazandım. Ama Turkiye Kamu Hastaneleri Kurumu hala atamamızı yapmadı. Agustos ayından beri bekliyoruz. 1578 kişiyiz.

Atama kısmını her aradığımızda bizimle dalga geçer gibi iki hafta var diyorlar. Artık yorulduk. İkinci sınıf vatandaş yerine konulmak hem de devlet kurumu tarafından konulmak çok acı.

Hepimiz atandık diye işlerimizden istifa ettik ama 3 aydır bekliyoruz. Zor durumdayız süreç aşırı yavaş lütfen yardım edin.

Mimar ve avukatlar da mağdur

Ancak bu mağduriyetin sadece engelli adaylarına yönelik olmadığı ortaya çıktı.

6 Temmuz 2012 tarihinde kuruma atanan mimar ve avukatların da aynı mağduriyeti yaşadığı öğrenildi.

Kuruma güvenerek işinden ayrıldığını belirten bir aday, kurumun adayları bilgilendirme gereği dahi duymadığını belirtti.

 

KAYNAK: HABER7