Emekliye maaşının 10 katı faizsiz kredi

AK Parti'nin emeklilnin gelirini artıracak elini rahatlatacak proje hazırladığı iddia edildi. Maaşının 10 katı faizsiz kredi hazırlığı var

Emekliye maaşının 10 katı faizsiz kredi
Emekliye maaşının 10 katı faizsiz kredi
GİRİŞ 09.09.2015 10:05 GÜNCELLEME 09.09.2015 10:05
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin emekliye kredi çalışmasının detayları belli oldu. Emeklilere, maaşlarının 10 katına kadar faizsiz kredi verilecek. 1 yıl hiç geri ödeme istenmeyecek
Emeklilere önemli müjdeler yolda...

Sosyal paket çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti, emeklilerin hem gelirini artıracak hem de elini rahatlatacak projeler planlıyor. Hazırlıkları devam eden sosyal pakette yer alan 'emeklilere faizsiz kredi desteği'nin detayları ortaya çıktı. 

UZUN VADE İMKANI 

Edinilen bilgiye göre; emeklilere faizsiz kredi kamu bankaları tarafından kullandırılacak. Emekliler kamu bankalarından maaşının 10 katına varan tutarda kredi çekebilecek. Örneğin; maaşı bin 500 lira olan bir emeklinin kullanacağı kredi, 15 bin liraya varan tutarda olacak. Kredinin geri ödemeleri ise 1 yıl sonra başlayacak. Yani krediyi kullanan emekli, ilk yıl bankaya hiç geri ödeme yapmayacak. 1 yıl sonra başlayacak taksitler de faizsiz olacak. Emeklilere faizsiz kredide uzun vade imkanı sağlanacak. 

10 MADDELİK PAKET 

Kredi desteği için çalışmaların sürdüğü ifade edilirken; sosyal pakette emekliler için bunun yanı sıra seyyanen zam, intibak, promosyon gibi müjdelerin yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca paketin prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlardan gençlere, işçilerden memurlara kadar geniş bir kesimi rahatlatacak maddeler içerdiği ifade ediliyor. AK Parti'nin seçim kampanyasının en önemli ayaklarından birini oluşturacak 10 maddelik bu paket, çalışmalar tamamlandıktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulacak. 

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 14
  • cevahir 8 yıl önce Şikayet Et
    seçim oldu bitti şimdi sözlerde durulacakmı
    Cevapla
  • konyali 8 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanımız Allah Razi olsun
    Cevapla
  • 700tl kurban 8 yıl önce Şikayet Et
    seçimden önce emeklının eline geçecek.yoksa oy yokkkkkkk
    Cevapla
  • MollaTurani 8 yıl önce Şikayet Et
    Üstüne para bile verseler borç,kredi almayı tercih etmem.Ama zor durumda olan kişiler için iyi bir şey olur bu faizsiz kredi.Aşırı harcama,borca girmeği kendiliğinden getirir.Borçlanınca da geri ödeme için dişini sıkmak zorunda kalırsın.
    Cevapla
  • Yaşlı ve emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Genç emekliler için galiba 25-30 yaşlarında iş yapacak kabiliyeti olanlar için sanırım. 70 yaşındaki emekli rahmetli olunca borç silinirse devlete yazık olur öyle değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle