Bağ-Kur'luların borcu nasıl silinecek?

Milyonlarca Bağ-Kur'luyu ilgilendiren müjdeli haber Torba Yasa ile birlikte yürürlüğe girdi. Peki yasadan kimler nasıl faydalanacak?

Bağ-Kur'luların borcu nasıl silinecek?
Bağ-Kur'luların borcu nasıl silinecek?
GİRİŞ 07.05.2015 15:34 GÜNCELLEME 07.05.2015 15:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ersun Giray Topçular'ın haberi

Bağ-Kur'luların borçlarını silen yeni düzenlemeden kimlerin faydalanacağını İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt'a sorduk. 

Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Kurt, çok önemli bir düzenleme olduğunu ve 1 Mayıs itibari ile yeni bir sayfanın açılacağına dikkat çekerek yeni düzenlemenin ayrıntılarını anlattı.

İşte Kurt'un o açıklamaları:

"30 nisan 2015 tarihi itibari ile 12 aydan fazla Bağ-Kur borcu olanların borçları siliniyor. borçlar siliniyor ama sizi o haktan mahrum bırakmıyor. Sosyal güvenlik kurumu ileride siz başvurduğunuzda tekrar geriye dönük ödeme hakkı da veriyor. Dolayısıyla 1 mayıs 2015'den itibaren yeni bir sayfa açılıyor. 

Bağ-Kur borcunuz var emekli olamıyorsunuz o borç 12 aydan fazlaysa o borç silinecek ve kalan günleriniz size emekli olabilmeniz için yeterliyse emekli olabileceksiniz. Veya bir miktarını ödeyip emekli olmak istiyorsanız bir miktarını ödeyip kalanı silinip emekli olabileceksiniz.

Sağlık hizmetlerinden 60 günden fazla Bağ-Kur borcu olanlar yararlanamıyordu yapılan düzenlemeyle birlikte bu da sağlanmış olacak o borçlar silineceği için 1 mayıs 2015 tarihi itibari ile beyaz bir sayfa açılacak herkes sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler. Ayrıca borç silinmesi ileride Bağ-Kur'luların haklarından mağdur etmeyecek bu anlamda da önemli bir düzenleme."

“KILIÇDAROĞLU’NUN VAATLERİ TÜRKİYE’Yİ ÇÖP DAĞLARINA ÇEVİRİR”

Kılıçdaroğlu'nun Taşeron işçi vaatlerini de değerlendiren Kurt, söylenen söylemlerin Türkiye'nin uzak olduğu bir söylem olmadığını dile getirerek 

" 1980'lerden önce Türkiye'de ciddi anlamda bir taşeronlaşma yoktu. Çalışan işçi kardeşlerimizin tamamı hem devlette hem belediyelerde kamu işçisiydi devlet işçisiydi. Taşeron uygulamaları söz konusu değildi. 

Geçmişe dönük baktığımızda 1990'lı yılların başında İstanbul'un çöp dağlarından yürünemez haldeydi. Hastaneler pislikten geçilmiyordu. Dolayısıyla sağlıklı işlemeyen bir sistem vardı yani kamu kadrolarının doldurulması her şeyin çözümü değil. 

Önemli olan çalışanların hakları ödenmek suretiyle etkin bir şekilde istihdam edilmesi gerekmektedir. Bu bir uzmanlık işi parayı kime verdiğinden çok işçinin cebine ne kadar para girdiği önemli. Kimin ödediği önemli değil önemli olan etkin ve sağlıklı bir sistem kurulması.

Çalışanlara ödenen maaşlar taşeron tarafından da ödense devlet tarafından da ödense fark etmez. Önemli olan biz çalışanlara hangi sosyal hakları sağlıyoruz ve etkin kullanabiliyor muyuz. Kamuda çalışan işçileri geçmiş dönemlerde etkin kullanamadığımızdan çöp dağları arasında geziyorduk."

“VERİLEN TEŞVİKLERİN KAYNAĞI VAR”

Kurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ailenin korunması amacıyla doğum yapan annelere vereceği altın teşvikinin bütçede yeri olduğunu, kaynaklarının araştırılıp hesaplanıp o şekilde bu teşviklerin verildiğini dile getirerek " bunların hepsinin kaynağı vardır hiç bir şekilde ekstra bir yük olması söz konusu değildir" dedi.

KAYNAK: ÜLKE HABER
YORUMLAR 2
  • atif 8 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak nerde devlet batircak misiniz??
    Cevapla
  • mevlüt 8 yıl önce Şikayet Et
    biz zamanında yatıralım şimdi adamların borçlarını silelim diyorsunuz hakkımızı helal etmiyoruz
    Cevapla