Hangi memur ne kadar ikramiye alacak?

Anayasa Mahkemesi, ikramiye hesabında 30 yıllık üst limitin kaldırılmasına hükmetti.

Hangi memur ne kadar ikramiye alacak?
Hangi memur ne kadar ikramiye alacak?
GİRİŞ 29.12.2014 07:44 GÜNCELLEME 29.12.2014 11:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bugün itibarıyla memur 30 yılın üzerinde hizmet süresi olsa bile emekli olduğunda en fazla 30 yıllık ikramiyeye hak kazanabiliyordu. Fakat Anayasa Mahkemesi bu sınırın kaldırılmasına hükmetti. Karar Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra artık memurların emeklilik ikramiyesi 30 yıl değil, çalıştığı yıl üzerinden hesaplanacak. Tablodan da görüldüğü üzere 40 yıllık hizmeti olan bir genel müdür bu düzenleme öncesi en fazla 106 Bin TL emekli ikramiyesi alabiliyorken, bu düzenleme sonrası emekli ikramiyesi 141 Bin TL’ye yükselecektir. Tabloda yer almayan unvanlar için emekli ikramiyeleri orta dereceli kademelerdeki memurlar için yıl bazında 2.050 TL ila 3.000 TL, yüksek unvan ve dereceli memurlarda 3.500 TL ila 4.000 TL arasında fark yaratacaktır.

Acele etmeyin 

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren hüküm doğuracak. Dolayısıyla bu tarihten sonra emeklilik dilekçesi verecek memurlar bütün hizmet yılları üzerinden emekli ikramiyesi alabilecekler. Fakat karar öncesinde emeklilik başvurusunda bulunan memurlar bu karardan ne yazık ki yararlanamayacaklar. 

YORUMLAR 11
  • 08 artv 9 yıl önce Şikayet Et
    bu durumda kimse 25 yılını bitirdiğinde emekli olmaz bu şu anlama geliyor zaten türkiyede işsizlik yüzdesi azalmış gibi ikramiye hedefini yüksek bulan hiçde emekli olmaz oysakı birdevlet dairesinde çalışan birkişi çocuğunun işe girmesini engellemış oluyor bu zihniyetle gidersek daha çok gideriz karsa ordan alırız bir arsa
    Cevapla
  • haktanyana 9 yıl önce Şikayet Et
    iyiki ölüm var
    Cevapla
  • yavuz aktan 9 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlere zam var diye duyurdunuz. Millet bizi zengin olduk sandı ama ne zammı hükümet sendikasinin oyunu
    Cevapla
  • AKLI KARIŞIK 9 yıl önce Şikayet Et
    Yılın Her altı ayında enflasyon zammının memurlara yansıması yapılırken, Emniyet teşkilatı hiç es geçilmiyor, neden yıllardır kayan yara misali, emekli ikramiyesinin ne kadar aldıkları konusunda liste dışı bırakıldığını aklım almıyor. Lütfen Bizlerinde alacağı ikramiye miktarını listede gösteriniz. Gösterilse de farketmez de, sonuçta içten içe ağlıyoruz ama hak arayanımız hiç yok. Hak arayacak Sendikamız hiç yoktur. 10 Nisan yaklaşıyor bakalım ne gibi vaadlerde bulunup, maliye ödenek vermiyor denip çıkılır işin içinden...
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Esas önemli olan bu değilsevgili arkadaşlar ; Bugüb işçi statüsnde çalışan ayak yagın üstüne atıp yatan kamudaki şçilerin aldgı ikramiyeye bakın nerden baksan 135 -140 bin tl önemli olan memurlarında aynı ikramiyeden yararlanmsı sonuçta ilk okul mzunu olamyanlar bile var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle