SSK hizmet dökümü ile SGK borcu sorgulama

SGK borçlarınızı E- devlet sistemi üzerinden rahatça sorgulayabilirsiniz. İzleyeceğiniz adımları yazımızda bulabilirsiniz.

SSK hizmet dökümü ile SGK borcu sorgulama
SSK hizmet dökümü ile SGK borcu sorgulama
GİRİŞ 24.10.2014 12:07 GÜNCELLEME 27.10.2014 00:34

SGK borçlarınızı, hangi statü kapsamına dahil olursanız olun bir tık sayesinde tüm detayları ile bulabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden aradığınız tüm bilgiler elinizin hemen altında. Sadece kimliğinizi kullanarak dakikalar içerisinde SSK hizmet dökümü, Bağ Kur hizmet dökümü, Emekli Sandığı hizmet dökümü ve her birinin SGK ’ya olan borç durumlarını sorgulayabilirsiniz. SGK online esgm sorgulama ekranı sayesinde SGK borç sorgulama artık düşünüldüğünden de kolay öğrenilebilmektedir.

 

BORÇ SORGULAMA İLE NELER ÖĞRENEBİLİRSİNİZ?

SGK borç sorgulama sayesinde; firmalarda SSK’ya bağlı çalışan tüm kişiler, devlet memurları, esnaf ve kobi sahipleri ödemeleri gereken borçlarını sorgulatarak gerekli işlemlerini kolayca yürütebilirler. Sosyal Sigortalar Kurumu diğer adıyla SSK kendi başına hizmet verirken 2008 yılında yapılan bir değişiklik ile SGK kapsamına dahil edilmiştir. Bu dahili yetin sonucunda SGK çatısı altında SSK, Bağkur ve Emekli sandığı mensupları birleştirilmiştir. İnternet üzerinden çok sayıda yapabildiğimiz işlemlerin içerisinde SGK borç sorgulamada bulunmaktadır. Hızlı, pratik ve zaman almayan uygulama ile vatandaşlar oturdukları yerden borç sorgulamalarını kolaylıkla yapabilmektedir. Çalışılmış olan iş yerine ait iş yeri numarasını, geçmişe dair çalışma durumlarınız,; hangi dönemlerde ne kadar çalıştığınız, belge kodunuzu, işe giriş zamanınızı, işten ayrılış zamanınızı, hangi aylarda, ne kadar prim ödediğiniz, aylık brüt kazancınızı, yıllık bürüt toplamlarınızı ve Genel toplamınızı tek hamlede kolayca görebilirsiniz. SSK borç sorgulama işlemini firma patronları çalışanlarına dair ödemekle yükümlü oldukları borçları sorgulayarak öğrenebilirler. İşverenler SSK’ya ne kadar borçlarının olduğunu SGK web sitesi üzerinden SGK borç sorgula diyerek kolaylıkla gerçekleştirebilir. Bu uygulama için uyg.sgk.gov.tr web adresi en doğru adrestir. Bu web adresi sayesinde SGK borçlarınızı sorgulayabildiğiniz gibi yine aynı adres üzerinden borçlarınızı ödeme yoluna giderek borçlarınızdan da kurtulabilirsiniz.

SSK GÜN HESAPLAMA

SSK gün sorgulama ve hesaplama işleminden faydalanarak çeşitli konularda bu evraktan faydalanabilirsiniz. Çalışılmış olan yılların günlerini yıl yıl ay ay hatta gün gün görebileceğiniz detaylı bir döküm belgesidir. Çalışmış olduğunuz firmaların kodlarının bile döküm olarak verildiği gelişmiş uygulama sistemidir. İlk işe giriş tarihinizden son çalışmış olduğunuz güne kadarki çalışma geçmişinizi gösteren çok önemli bir belgedir. İş kanunları tarafından önem arz etmektedir. SSK gün hesaplama işlemini herhangi bir alanda faaliyet veren firmaların çatısı altında aylık sigorta primine ve maaşa göre çalışmış olan tüm kişiler gerçekleştirebilir. Emeklilik hesaplamalarında sizler için en önemli belge SSK Gün Dökümü belgesi olacaktır. Bu belge üzerinde yer alan tarihler sizlerin emeklilik geleceği belirleyecek türden önemli belgelerdir.

  • SSK Gün Hesaplama İşlemini gerçekleştirebilmek için yapmanız gerekenler; https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/ adresini bilmek ve giriş yapmak,
  • SGK Gün Hesaplama Bölümüne giriş yapmak,
  • Sorgu Türü, Sorgu Tipi, Sicil numarası bilgilerini eksiksiz girmek ve “Sorgula” demek.

SGK İŞYERİ BORÇ ÖDEME

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan tüm esnaflar ve işverenler SGK’da birikmiş olan prim borçlarını ödemekle yükümlüdür. SSK borçlarından dolayı işverenler firmalarında çalıştırdıkları personelin prim borçlarını ödeyebilmektedir. Esnaflarda ödememiş oldukları aylara hatta yıllara ait gecikmiş biriken borçlarını SGK işyeri borç ödeme işlemi ile önce sorgulayabilir. Ardından da kredi kartları ile kolayca ödeyerek borçlarından kurtularak rahat bir nefes alabilirler.

SGK PRİM BORCU YAPILANDIRMA

SGK Prim Borcu Yapılandırma birçok kişiyi yakından ilgilendiren bir durumdur. Özellikle işveren ve Bağ-Kur kapsamına giren esnaf, çiftçi ve patronlar biriken SGK borçlarını kolay ödeyebilmek için dört gözle yapılandırma sürecini beklemektedir. Torba yasadan çıkan yeni kanun tasarısı ile beklenen haber torbadan çıktı ve birçok vatandaş bu torbadan memnun kaldı. Biriken prim borçlarının taksitlendirilmesini ve faizlerin silinmesini ön gören kanunda ayrıca erken ödeme avantajı ile borç üzerinde indirim avantajı da sağlamaktadır. Durum böyle olunca SGK prim borcu yapılandırma yapılmaz da ne yapılır. Hani derler ya tadından yenmez tam da o misal.