Koncuk'tan memur zam pazarlığına itiraz

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memur maaşlarında 2014'ün Ocak ayından itibaren geçerli olacak artışa yönelik pazarlığın "yangından mal kaçırır gibi alelacele sonlandırılmasını" kabul etmediklerini söyledi.

Koncuk'tan memur zam pazarlığına itiraz
Koncuk'tan memur zam pazarlığına itiraz
GİRİŞ 07.08.2013 18:12 GÜNCELLEME 07.08.2013 18:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Koncuk, yazılı açıklamasında, toplu sözleşme süreci hakkında bilgi vererek bunu eleştirdi.

"Memurlar masada satılmıştır" ifadesini kullanan Koncuk, sözleşme sürecinin tüm Türkiye'nin gözleri önünde oynanan bir çadır tiyatrosuyla son bulduğunu savundu.

Toplu sözleşmede kamu görevlilerinin geneline 2014 için 175 lira brüt artış, 2015 için ise yüzde 3 + yüzde 3 oranında zam öngörüldüğünü belirten Koncuk, şunları kaydetti:

"Yani memurlara müjde olarak sunulan maaş artışı 2014 yılının tamamı için net yaklaşık olarak 125 liraya denk geliyor. Üstelik bu artış, bütün bir yıl boyunca geçerli olacak. Bugün itibarıyla aile yardımı ve çocuk parası hariç ortalama memur maaşının 2001 lira olduğu düşünüldüğünde 2014'te memurlara reva görülen maaş zammının yüzde 6 olduğu görülmektedir.

Ayrıca 2014 için seyyanen zam önerildiği için ek ders ücretleri, ek ödemeler, fazla mesai ücretleri, aile yardımı, çocuk yardımı, harcırahlar ve özel hizmet tazminatları gibi maaş katsayısına bağlı ödemelerin hiçbiri de artmayacaktır. Açıklanan rakamlara göre yıllık enflasyon yüzde 8,8 olmuştur. Yaklaşık yüzde 9 enflasyonu olan ülkede yüzde 6 maaş zammına imza atan konfederasyonun başkanının ve bakanın utanmadan, yüzü kızarmadan kameralar karşısına geçip bir zafer kazanmış edasıyla toplu sözleşmede memurların yüzünü güldürecek bir sözleşme imzaladıklarını açıklaması, oynanan oyunun hezeyanlarını yansıtması açısından son derece önemlidir."

İmzalanan toplu sözleşmeyi "tam anlamıyla bir hezimet" olarak nitelendiren Koncuk, açıklamasında, "Bütün bunların ötesinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecini de eklediğimizde önümüzde pazarlık yapılacak daha 23 gün varken, 2 gün içinde atılan bu imzanın ve acelenin nedeni anlaşılır gibi değildir. Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak 2014 yılının Ocak ayında geçerli olacak bir artış pazarlığının yangından mal kaçırır gibi alelacele sonlandırılmasını asla kabul etmiyoruz" görüşüne de yer verdi.

 

YORUMLAR 11
  • cevherkul 10 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet Tersköşe Yaptı. Şimdi bu pazarlıkta hükümet ters köşe yaptı memuru çarptı çünkü şimdiye kadarki tüm sendikalarla pazarlıklar 4+4 ile bitti ve ek ödemelerde vardı. Memur hiç düşünmeden verileni aldı. Ama kaybeden memur oldu kazanan devlet nasıl bakarsanız bakın ister veryansın edin ister hamd edin sonuç bu iyi bir sendikacılık iki üç senedir sergilenmiyor. Hayırlı olsun herkese var memura zor be arkadaşlar maalesef...
    Cevapla
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    kadir kaya ben sana söyleyeyim; bizden mucit çıkmaz asgari ücretli çıkar pardon ara eleman çıkar. anlayan beğene tıklasın.
    Cevapla
  • Yakup İlhak 10 yıl önce Şikayet Et
    Yüksel Bey'e ve iyi analiz edemeyenlere . 175+150=325 yapar ama bu brüt Net değil senin eline geçecek 250 belki dahada az. ayrıca 150 'yi açalım. 75 TL Ocak 2014'te diğer yarısı 75 TL'de Temmuzda tabi ki bunlarda brüt. Net eline 60 TL geçse ilk 6 ay 6X60=360 TL Bir senelik hesaplarsak 1080 TL eder.1080 / 12 =90TL 2014'de ek ödeme olarak 90 Tl bilemedin 100 TL olacak. Hani nerede 300 TL gibi rakamalar. 175 brüt onuda net olarak 150 alsan öpüp başına koy.Ama birde şu durum var ek derslerdeki ücret artmayacak. ayda ortalama 100 saat ek ders alan bir öğretmenin bu durumdan dolayı 35 TL kaybı olacak. 175 TL net 150 TL idi 150 -35=115 TL zam aldı öğretmen.Net rakamları da söyleyen yok. Allah devletimize zeval vermesin. Malesef bir Eğitim Senci olarak 29 Ağustos'a kadar süre varken bunu oldu bittiye getiren Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen'i kınıyorum.
    Cevapla
  • kadir kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    bu mu insanlık. kölelik düzeni aynen devam ediyor. memurlar neden 9 gün 11 gün tatil yapıyor, fakir fukara neden 2 gün tatil yapıyor, memurlar neden cumartesi pazar tatil yapıyor, fukara neden bir gün tatil yapıyor, memurlar neden 8 saat çalışıyor, fukara neden 14 saat çalışıyor, memurlar neden 2000 liranın üzerinde maaş alırken fukaraya asgari ücret tespit ediliyor. memurlar neden ordu evine gidebilirken fukara neden alınmıyor, memurlara lojman tahsis edilirken fukara neden yüksek kiralar ödemeye mahkum ediliyor, memurlar neden sendikalaşırken fukarayı hiç kimse savunmuyor, memurlar neden herşeyi taksitle ve ucuza kullanırken fukara yüksek ücretler ödüyor, memurlar neden kamu binalarında çalışırken fukara sokaklarda çalıştırılıyor, memurlar neden saygı görürken fukara itilip kakılıyor...
    Cevapla
  • kurt cebe 10 yıl önce Şikayet Et
    İÇİMİZDEKİ ŞÜKÜR MÜESSESESİNİ ÇALIŞTIRALIM. Çok şükür artık ülkemde sabah erken kalkan yada canı sıkılan darbe yapamıyor.Eşi ALLAH'IN emrine uyup örtündüğü için yada namaz kıldığı için horlanmıyor,işten atılmıyor.Eskiden enflasyon %150 iken %30 zam alan seviniyordu,bu rahat ortamda alım gücü bu kadar artmışken şikayet etmeyelim.Unutmayın biz bu Dünya'ya ev sahibi olmak için yada mal biriktirmeye gönderilmedik.YARATILIŞ AMACININ DIŞINA ÇIKMAMAK LAZIM.Peygamber Efendimiz hiçbir vakit sofradan doyup kalkmamıştır biz dünyevileşen diğer insanlar gibi mal hevesine kapılmayalım.Kendimi değil çocukları düşünüyorum diyede riyakarlık yapmayalım,sen bu Dünya'da çocuğunun emanetçisisin çocuğun gerçek sahibi kadar çocuğunu düşünemezsin.ALLAH yaratıklarını hiç unutmadan ölene kadar rızıklandırır,RIZIK ALLAH'TANDIR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle