Memurlar için çok önemli bir değişiklik!

Memur sendikalarıyla görüşen bakanlık anlaşma olmayınca devreye Kamu Personeli Danışma Kurulu girdi ama hâlâ uzlaşılamayan pek çok alan var.

Memurlar için çok önemli bir değişiklik!
Memurlar için çok önemli bir değişiklik!
GİRİŞ 25.04.2013 14:47 GÜNCELLEME 25.04.2013 15:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ortaya görüşmelerde çıkan bir diğer detay ise doğu hizmetiyle ilgili. Akşam'dan Cem Kılıç'ın haberine göre, bakanlığın düşüncesi illere göre dengeli dağılımı memuriyete yeni girenlere uygulamak.

Bakanlık rotasyon kavramını benimsemiyor. Bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kendisi, rotasyon yerine 'bölgeler arası dengeli memur dağılımı' tanımlamasını kullanıyor ve bu şekilde kullanılmasını istiyor.

YER DEĞİŞTİRME SADECE MESLEK MEMURLARI İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Bakanlık tüm memurlar için bir ilden diğerine yer değiştirmeyi içine alan değişiklik yapmayacak. Yapılmak istenen; ihtiyaç duyulan illere yeterli sayıda 'meslek memuru' atamak, yani kadrolu meslek memurları açısından konuyu ele almak. Temel hedef; Doktor, hemşire, mühendis, avukat, vb. meslek memurlarının adaletli dağılımını yapabilmek.

MEMUR GİTMEK İSTERSE EK MADDİ İMKAN VERİLECEK

Bu konudaki bir başka husus da halen görevde olan memurların bu yer değişikliğinden etkilenmeyecek olması. Son günlerde bilgi kirliliği içerisinde yer bulan haberler, görev başındaki memurları yeterince tedirgin etti. Ne var ki bu tedirginlik şimdilik yersiz, çünkü Bakanlığın düşüncesi illere göre dengeli dağılımı memuriyete yeni girenlere uygulamak. Eğer görevdeki bir memur ihtiyaç duyulan bir ilde görev yapmak isterse, o memura da ek maddi imkânlar tanımak planlanan değişiklikler arasında.

3 YIL SONRA 'BENİ BAŞKA ŞEHRE GÖNDER' DİYEBİLİR

Ayrıca memur kadrosuna yeni atanan bir kişi için az gelişmiş bir ilimizde görev yapmanın zaman bakımından sınırları da olacak. Düşünülen değişiklik çerçevesinde bu illere giden bir memur, örneğin 3 yıl bu ilde kaldıktan sonra başka bir ile gönderilmesini de talep edebilecek.

YORUMLAR 3
  • ahmet şengül 11 yıl önce Şikayet Et
    taşeron işciler. kamu kurumlarındaki taşeron işciler noldu sayın bakan. o hazırladığın paket,türkiyede insanlığın bittiği,kapitalizmin kral olduğunun göstergesidir,umud ederim geçmez meclisten. mahkeme kazanmışız,yasa çıkarıp elimizden kazandığımız hakkı geri alıyorsun. bizler maaşımızın yükseleceğini beklerken,devletin paralarını daha uzun süre taşeron şirketlere peşkeş çekmek için yasa hazırlıyorsun.sana hakkımız haram olsun. 4defa ak partiye oy verdim,birdaha verirsen namerdim. sırf faruk çelik yüzünden.
    Cevapla
  • CENGAVER 11 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET VE ÇALIŞANLAR İÇİN EN KARLI İŞ BECAYİŞ, BECAYİŞ, BECAYİŞ. Memur dağılımı dengeli sağlamanın en kolay, pratik çözümü BECAYİŞ in kapsamının genişletilmesi, Hiç bir Bölge ve Puan Kısıtlaması engeline takılmadan BECAYİŞ Tüm Kurumlarda etkin bir şekilde kullanılırsa, Bu işten hem Devletin bir zararı oluşmaz hem de Çalışanlar Mağdur edilmemiş olur üstelik Pek çok sıkıntı ve Mağduriyetlerin kendiliğinden ortadan kalkacağı görülecektir,
    Cevapla
  • küsay 11 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır inşallah. durmadan memurla ilgili haber veriliyor , haberlere alıştırıp arada golü atacaklar sanırım , sonu hayır olur inşallah
    Cevapla