Bankadaki hesabınızı da görüyorlar!

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) zaman aşımına uğramak üzere olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları sorgulamak üzere hayata geçirdiği internet sitesi büyük bir güvenlik açığına neden oldu.

Bankadaki hesabınızı da görüyorlar!
Bankadaki hesabınızı da görüyorlar!
GİRİŞ 13.02.2013 07:07 GÜNCELLEME 13.02.2013 09:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bu açık nedeniyle herhangi bir kişi, sitede isim ve soyadla yaptığı aramayla toplumun yakından tanıdığı isimler de dahil olmak üzere herkesin hesabında unuttuğu miktara ulaşabiliyor.

TBB, vatandaşların bankalarda unuttuğu hesapları için "www.zamanasimi.org/tbb" internet sitesini hizmete sunduğunu duyurdu. Bu sitede yapılan basit bir aramayla bankalarda zaman aşımına uğramak üzere olan hesap bilgileri, TBB'nin internet sitesindeki arama motorunda görüntülenip, gerekli işlemlerin yapılmasıyla hesapta unutulan paranın Tasarruf Mevduat Fonu'na devredilmesinin önüne geçiliyordu.

Ancak sistemdeki sorgulamanın sadece isim ve soyadına dayalı olması bir güvenlik açığını da ortaya çıkardı. Buna göre, açıktan faydalanmak isteyen kötü niyetli şahıslar, sadece belirli bir kişinin isim bilgilerini girerek yaptıkları sorgulamalarda eğer o kişilerin hesaplarında para kalmış ise ona ait banka şubesini, hesap numarasını ve kalan miktarı görebiliyor.

50 TL ÜZERİ UNUTANA: ŞUBENİZE BAŞVURUN

Unutkan mudilerin hesaplarını kapatabilmeleri için 15 Haziran'a kadar hesaplarının bulunduğu bankaların şubelerine başvurmaları gerekiyor. Sitede 50 TL'ye kadar hesaplarda unutulan tutara yer verilirken, hesap 50 TL üzeri ise "Şubenize başvurunuz" yazıyor. İşte hesabına uluşılan ünlü isimlerden bazıları:

Ergun Özen Garanti Bankası Gen. Müd. - 59 sent

Bir dönem İş Bankası'nda da görev yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in, eski bankasının Ankara Başkent Şubesi'nde 59 sent hesap bakiyesi kalmış görünüyor.

 

Süleyman Kalkan Vakıfbank Gen. Müd. - 24 sent

İş Bankası'nda uzun yıllar görev yaptıktan sonra Vakıfbank Genel Müdürü olan Süleyman Kalkan'ın, eski bankasının Ankara Kızılcapınarı Şubesi'nde 24 sent unutulmuş bakiyesi bulunuyor.

 

Tansu Çiller Eski Başbakan - 50 TL üzeri

Türkiye'nin şimdiye dek gördüğü tek kadın başbakan olan Tansu Çiller de bankada parasını bırakanlar arasında. Tansu Çiller'in İş Bankası'nda 50 TL'nin üzerinde hesap bakiyesi kalmış görünüyor.

 

Özer Uçuran Çiller İşadamı - 3.9 dolar

Eski başbakan Tansu Çiller'in eşi olan işadamı Özer Uçuran Çiller de İş Bankası'nın Ankara'daki bir şubesinde parasını bırakmış. Özer Uçuran Çiller'in unuttuğu hesap bakiyesi ise 3.9 dolar görünüyor.

 

Fatih Terim Teknik Direktör - 20 sent

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in de memleketi Adana'daki bankada unutulmuş hesap bakiyesi var. Fatih Terim'in Yapı Kredi Bankası Adana Koza Şubesi'nde görünen hesap bakiyesi ise 20 sent.

 

George Hagi Teknik Direktör - 7.8 TL

Futbolculuk kariyerinin en parlak dönemini Galatasaray'da geçiren Romen Hagi'nin de Türkiye yıllarından kalan hesap bakiyesi bulunuyor. Hagi'nin, İş Bankası İstanbul Yeşilyurt Şubesi'nde 7.8 TL'si var.

 

Hans P. Briegel Teknik Direktör - 50 TL üzeri 

Bir dönem Trabzonspor'da da futbol oynayan, daha sonra teknik direktör olarak da Türkiye'ye gelen Hans Peter Briegel'in Denizbank Zincirlikuyu Şubesi'nde kalan hesap bakiyesi 50 TL üzeri görünüyor.

 

Petar Naumoski Basketbolcu - 33 sent

Bir dönem Türkiye'de Efes Pilsen'de oynayan ünlü basketbolcu Petar Naumoski de parasını unutanlar arasında yer alıyor. Oyuncu İş Bankası Merter Şubesi'nde 33 sent unutmuş görünüyor.

 

Hilmi Özkök Eski Genelkurmay Başkanı 71 sent

Eski Genelkurmay Başkanlarından Hilmi Özkök de bankada hesap bakiyesi unutanlar arasında yer alıyor. Hilmi Özkök'ün İş Bankası'nın Ankara Başkent Şubesi'nde kalan hesap bakiyesi 71 sent.


KAYNAK: HÜRRİYET-HABERTÜRK
YORUMLAR 4
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    ben kendi adımı yazdım. hiç alakası olmayan tokatlı çıktı adam cağızın adı benim adımın aynısı ama bir harf fazla benim soyadım e ile bitiyor onun soyadında e den sonra r harfide var ben soyadım döne onun döner
    Cevapla
  • Mahoni EXER 11 yıl önce Şikayet Et
    İş olsun diye haber yapıyorsunuz.. Bankalar o hesapları unutanlar görsün diye Zamanaşımına dair Kanun ve Yönetmelik emrettiği için gösteriyor. girip bakarsanız 50-TL nin üstü yinie görülemiyor. biraz araştırarak habercilik yapsanız keşke. Vatandaş parasını unutup Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredileceğine varsın vatandaş 10 yılını dolduran hesabı görsün bunu kötü bişey olarak yansıtmanız abes değil mi...
    Cevapla
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak görseler. üç beş kuruşun hesabımı olur...
    Cevapla
  • m. acar 11 yıl önce Şikayet Et
    sistem utansın. bankada hesap kapatmayı zorlaştıran sistem utansın, kapatmadan çekip gidiyor insan
    Cevapla