Düğün yapacaklara 'bilezikleri alın' tavsiyesi

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, bu yıl altında artış olacağına yönelik güçlü tahmin ve sinyallerin bulunduğunu belirterek tavsiyede bulundu.

Düğün yapacaklara 'bilezikleri alın' tavsiyesi
Düğün yapacaklara 'bilezikleri alın' tavsiyesi
GİRİŞ 16.01.2013 12:03 GÜNCELLEME 16.01.2013 12:03

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, bu yıl altında artış olacağına yönelik güçlü tahmin ve sinyallerin bulunduğunu belirterek, ''Geline düğünde takılacak ortalama 5 bilezik için bugün 9 bin 500 lira ödenirken, yıl içinde beklenen artış olursa yaz aylarında cepten 10 bin liranın üzerinde çıkabilir'' dedi.

Günsay, yaptığı açıklamada, ''güvenli liman'' olarak nitelendirilen altının, yatırımcısını bugüne kadar üzmediğini söyledi. Bazı dalgalanmalar yaşansa da altının uzun vadede her zaman kazandırdığını dile getiren Günsay, bu yüzden halen güvenli yatırım denilince ilk akla altının geldiğini ifade etti.

Altın fiyatlarının, geçen yılın son ayı ile 2013'ün bugüne kadar geçen günlerinde normal bir seyir izlediğini ve fazla dalgalanmadığını vurgulayan Günsay, bu sakinliğin satışlara da etki ettiğini, son günlerde alım-satımın yok denecek kadar azaldığını kaydetti.

Gramı 2011 yılında 110 liraya kadar çıkan altının bugünlerde 95 lira seviyelerinde işlem gördüğünü belirten Günsay, şöyle devam etti:

''2012'nin kasım ayı ortalarında ise yine 100 lirayı geçti. Yıl içinde birkaç kez yukarı yönlü denemeleri olan altın, daha önce gördüğü 110 liraya yeniden ulaşacaktır. Bu yıl altında artış olacağına yönelik güçlü tahmin ve sinyaller var. Uluslararası piyasalarda sürekli altının yükseleceğine yönelik tahminler yapılıyor. Büyük yatırımcılar bu tahminlere göre hareket ediyor. Biz de bu yüzden, çocuğunu evlendirecek özellikle erkek babalarına bilezikleri bugünden almalarını öneriyoruz.''

Yaz gelince kara kara düşünmemek için...

Günsay, yaz gelince kara kara düşünmemek için bugünden önlemin alınmasını isteyerek, şunları kaydetti:

''Geline düğünde takılacak ortalama 5 bilezik (ortalama 100 gram) için bugün 9 bin 500 lira ödenirken, yıl içinde beklenen artış olursa yaz aylarında cepten 10 bin liranın üzerinde çıkabilir. Az bir yükselişle bile gramı bugünkü fiyat olan 95 liradan 100 liraya çıksa, sadece 5 bilezik için cepten fazladan 500 lira çıkacak. Bunu 10 bilezik alanlar için hesaplarsak ilave maliyet bin lirayı bulabilir. Eğer altının gramı, 2011'deki gibi 110 lirayı görürse 5 bilezik için ödenecek para bin 500 lira artışla 11 bin liraya çıkabilir. Bunun yanında yüzük, küpe, kolye gibi altınları da eklersek, fiyatlar artmadan altını bugünden almak en iyisi. Altın, bugünlerde alım yapılabilecek en iyi fiyatında.''

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL