HGS motosikletçilere dert oldu!

HGS motosikletçilere dert oldu. Etiket için bazıları ‘kask'ı öneriyor. Olmazsa KGS'deki gibi etiket okutacaklar

HGS motosikletçilere dert oldu!
HGS motosikletçilere dert oldu!
GİRİŞ 24.12.2012 07:44 GÜNCELLEME 24.12.2012 07:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Köprü ve otoyollarda Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini 1 Ocak 2013'ten itibaren Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alacak. 8 milyon kişide bulunan KGS kartları 1 Ocak'tan önce HGS etiketiyle değiştirilecek. KGS'de kalan para HGS'ye aktarabilecek.

Milliyet'ten Menderes Özel'in haberine göre KGS sona erince gişelerdeki bariyerler kalkacak. KGS'den dolayı köprü ve otoyol gişelerindeki kuyruklar azalacak.

Köprü ve otoyollarda trafik akışkanlığını sağlamak için getirilen HGS, motosikletçilerin kafasını karıştırdı. Motosiklet forumlarında, HGS'nin nereye yapıştırılacağı konusu tartışma yaratırken, çözüm önerileri arasında kask bile vardı. Motorda HGS'nin yapıştırılacak yer bulunamaması durumunda, motosikletçi durup HGS'yi okutma ihtiyacı duyacağından köprü ve otoyol akışkanlığı yine sekteye uğrayacak.

İmza kampanyası Diğer yandan motosikletlerin, trafikte kapladıkları alan, yollarda yarattığı aşınma, yarattığı trafik ve atık gaz emisyonu daha az olmasına rağmen kamyonet ve minibüsler de dahil olmak üzere diğer araçlarla aynı kefeye konarak aynı bedel üzerinden ücretlendirilmesi motosikletçilerin haklı tepkisine neden oldu. Motosikletçiler, köprü ve otoyolların motosikletlere bedava ya da en azından daha ucuz olması için 'change.org' üzerinden imza kampanyası başlattı.

HGS başka araçta çalışmayacak

n HGS, bankalar, PTT şubeleri ve otoyollardaki PTT işyerlerinde satılıyor.
n Otoyollar üzerinde 29 PTT işyeri kuruldu.
n HGS almak isteyenler PTT şubeleri ya da satış noktalarına araç ruhsatı ve kimlikle başvuracak.
n HGS etiketleri 6 kategoride hazırlanacak.
n Kullanıcıya 2 etiket verilecek. Etiketin biri aracın ön camına, diğeri de ruhsata yapıştırılacak.
n Etiket ön camdan sökülürse geçersiz olacağından, başka araca yapıştırıldığında çalışmayacak.
n Araç sahipleri başvuru esnasında etiket bedeli olarak 5 lira ödeyecek.
n HGS hesabında sürekli para bulunması için otomatik ödeme talimatı vermek, araç sahiplerinin işini kolaylaştıracak.
n HGS hesabında geçiş için yeterli bakiye bulunmadığı durumda 7 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılacak. 7 gün içinde ödeme yapılmazsa araç sahibinden 11 kat ceza alınacak.

 

YORUMLAR 3
  • ustaçırak 11 yıl önce Şikayet Et
    sabır. yavaş yavaş oturacak sistem
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 11 yıl önce Şikayet Et
    motosikletler trafiğe çözüm olabilir. istanbul gibi yoğun trafiği olan yerlerde motosikletin özendirilmesi lazım. bu maksatla hgs de motosikletlerden yarı ücret alınması iyi bir yöntem olabilir. köprüyü kullananlar için ise ayrı bir gişe yapılabilir. bu sayede daha seri geçişleri ve diğer trafiği aksatmamaları sağlanabilir.
    Cevapla
  • pablo escobar 11 yıl önce Şikayet Et
    unutulanlar. her yeni hizmet devreye girdiğinde bilinçsiz danışmanların eksikliğini hissetmek mümkün. konuyu her yönü ile ele almayan danışmanlar ve proje koordinatörleri böyle sorunların üzerini de zaman kapatır diye içlerini rahat tutuyorlar. ben bir motosiklet sürücüsü olarak hgs etiketini motosiklet boyuma yapıştıracağım ve her geçişte sağ ayağımı okuyucuya doğru kaldıracağım ki en azından gördükçe rahatsız olup bir çözüm düşünsünler. şimdiye kadar çok defa köprü geçişlerinde uygulanan otomobiller ile aynı sınıfta ücret alınmasını protesto ettik imza topladık. hiçbiri işe yaramadı. modern toplumun bir üyesi olarak şimdiki imza kampanyasının da ne yazıkki işe yaramayacağını biliyorum. başka yöntemlere bulaşmak da isteiyoruz. zaten tepki için motorunu yakacak kaç kişi var ki değil mi!
    Cevapla