Bankalar sonunda itiraf etti

Her işlemden para alıp, vatandaşı kazanç kapısı yapan bankalardan itiraf geldi Bir banka yöneticisi, bunu, 'vatandaşı tenhada kıstırmak' olarak isimlendirdi.

Bankalar sonunda itiraf etti
Bankalar sonunda itiraf etti
GİRİŞ 20.11.2012 07:50 GÜNCELLEME 20.11.2012 11:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sigorta oyunundan EFT parasına, kart aidatından evrak ücretine kadar her fırsatta vatandaştan para tahsil eden bazı bankalar, bunu en büyük kazanç kapısı haline getirdi. Vatandaştan çok para alan elemanları ödüllendiren bir bankanın üst düzey yöneticisinin teşekkür 'mail'i adeta itiraf gibi.

SİGORTA YAPILIYOR

Takvim'e göre başarılı personeline bir e-posta gönderen üst düzey banka yöneticisi, parası alınan vatandaşı 'tenhada kıstırılan kişi' olarak nitelendirdi. Yöneticinin şubelere gönderdiği mesajda, 'tüketiciyi tenhada en iyi kıstıran' yöneticilere teşekkür edilerek, söz konusu personele 200 puan verildiği vurgulandı. Tüketicilerle dalga geçen mesaj, bankacılık sektöründe tartışmalara da yol açtı. Bankaların faturalar için başlattıkları otomatik ödeme talimatı yarışı için, tüketicilerden izin almadan kredili mevduat hesabı da açılıyor. Hesapta para olmasa da bu hesaptan kredi çekilerek ödenen faturalar, daha sonra vatandaşa faiz olarak geri dönüyor. Bazı bankalar ise kredili mevduat hesabı açtıkları tüketicilere izin almadan 'işsizlik sigortası' yapıp, ayda 20 liradan başlayan paralar alıyor. Sigortadan çıkmak isteyen tüketiciler ise 'kredili mevduat hesabının kapatılması' ile tehdit ediliyor. Sigorta yıllık yapıldığı için, vatandaş hesabını kapatsa da 1 yıl boyunca sigorta parasını ödüyor.

NELER YAPILIYOR?

Kredi kartlarından aidat alınıyor.

Kredi kullananlar bankanın acentesinden sigorta yapılıyor.

Emeklilere bile fark ettirmeden 'işsizlik sigortası' poliçesi imzalatılıyor.

EFT ücretleri taksi parasından fazla tutuyor.

Kredili mevduat hesabı açılıp hem faiz alınıyor hem sigorta yapılıyor.

Maaş kartlarından bile hesap işletim ücreti adı altında her yıl para alınıyor.

YORUMLAR 5
  • Osman Yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    hırsıza göz yumanın hiçmi sucu yok. . chp teklif verdi akp yan çizdi. kesintileri kaldırırsak bankaların karı azalır, borsa düşer, dolar yükselir. vatandaş alıştı nasılsa ne gerek var. hırsız sucluda ona göz yumanların hiçmi suçu yok. tabiki vatandaşta suclu oy vereceği adamı bilmiyor...
    Cevapla
  • mehmet yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    legal hirsizlar. suc devlette onlem almazsan halkinin dolandirilmasina o vampirlerde dolandirir..avrupadayim 2 senedir daha once bi hesabim vardi tr de kapattim geldim..sonra baska para cinsinden 2 sene sonra hesap actim .bi baktim normalde olan paradan 10 euro eksik var.dedim bu niye kesildi?cevap sizin diger hesabinizdan isletim ucreti kesile kesile eksi olmus buda faizi.bende dedim ben onu kapatali 2 sene oldu..cevap su kapatilmis ama soyle olmus boyle olmus..tek kelime dolandiricilik bu suc degilmi bu?
    Cevapla
  • burak şişman 11 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. ekmek yediği kolu kesmez devlet beklemeyin
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    bdk ne iş yapar. vatandaşını hep tek başına bırakan sistem yalnız türkiyede. yok efendim dava açın devlet işini vatandaşa yaptırıyo kanunular niye var kardeşim çıkar kararı tek tek dava açıp mahkemeleri meşgul edicene,al kararı uysunlar,zaten kazançları ortada,bunu ilke edini halka hizmet hakka hizmettir.
    Cevapla
  • and 11 yıl önce Şikayet Et
    bu soyguna devlet dur demeli. biz vatandaş ne yapabiliriz ezip geçtiler bizi ancak ALLAH cezalarını versin diyorum ama onların cezalanması benden çaldıkları paraları geri getirmiyor çünkü haksız yere birçok ve her ay para alıyorlar itirazlara hiç bir şekilde cevap vermiyorlar hepsi aynı bankaların ancak kanun hukuk dur yeter demeli ayrıca faizler çok anormal yüksek.
    Cevapla