Carrefour'a üçüncü ortak mı geliyor?

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Carrefour ile bir süredir yaşanan duruma ilişkin bütün alternatiflerin masada olduğunu, bu yıl sonundan önce bir çözüm bulunmasını beklediğini açıkladı.

Carrefour'a üçüncü ortak mı geliyor?
Carrefour'a üçüncü ortak mı geliyor?
GİRİŞ 02.11.2012 08:50 GÜNCELLEME 02.11.2012 08:50

Carrefour'da tüm olasılıklar masada...

Soruları yanıtlayan Kurtul, "Bu yıl sonuna kadar bir çözüm bulabileceğimizi umuyorum. Biz azınlık hisseye sahibiz. Süreci devam ettiriyoruz. Doğru bir yapılanma oluşturmaya çalışıyoruz. Burada masada birçok seçenek var" dedi.

Bu seçeneklerin içerisinde üçüncü bir tarafın katılımının söz konusu olup olmadığına ilişkin soruya ise Kurtul, "Olabilir" dedi.

Temmuz ayında CarrefourSA'da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2004 yılından bu yana yürüten Haluk Dinçer, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Bilen, Mehmet Tevfik Nane ve Zeynel Korhan Bilek, çoğunluk hisseye sahip Carrefour'dan gerekli desteği göremedikleri iddiası ile görevlerinden istifa etmişti.

İstifaların ardından Paris-Boulogne'deki Carrefour Genel Merkezi'nden AA'nın sorularını yanıtlayan Carrefour yönetimi Türkiye'deki ortaklık yapısında dair bağlılık mesajı vermişti. Carrefour yönetimi, "Türkiye'deki ortaklığında yüzde 58.2 paya sahip olan Carrefour, ortağı ile çalışmaya devam etmektedir ve ortaklığına son derece bağlıdır" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA