Ordu'da fındık 9 liradan işlem gördü

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan, "Beklentimiz 10 liranın üzerinde bir fiyat. 9 lira bizim adımıza kabul edilir değil. Çünkü fındığın üretim maliyeti ortada" dedi.

Ordu'da fındık 9 liradan işlem gördü
Ordu'da fındık 9 liradan işlem gördü
GİRİŞ 05.09.2017 16:47 GÜNCELLEME 05.09.2017 16:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık için beklentilerinin 10 liranın üzerinde bir fiyat olduğunu belirterek, "9 lira bizim adımıza kabul edilir değil. Çünkü fındığın üretim maliyeti ortada." dedi.

Soydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı sonrası 50 randımanlı kabuklu fındığın serbest piyasada 9 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Bayram sonrası serbest piyasaya ciddi miktarda fındık inmeye başladığını anlatan Soydan, "Geçen yıllarda olduğu gibi özellikle okulların açılmasından önce bu hareketlilik oluyor. Ayrıca gurbetten gelen vatandaşlarımız ürünlerini pazara indiriyor ancak serbest piyasada fiyatlar henüz oturmadı. Önümüzdeki süreçte serbest piyasanın fiyatı daha da netleşir. Bekleyip göreceğiz." diye konuştu.

Soydan, bu noktada ihtiyacı olmayan vatandaşların ürünlerini bekletmelerini, pazara indirenlerin ise emanete fındık bırakmamalarını önerdiklerini dile getirdi.

Beklentilerinin 10 liranın üzerinde bir fiyat olduğunu kaydeden Soydan, "Tüm üreticilerimizin de beklentisi bu yönde. 9 lira bizim adımıza kabul edilir değil. Çünkü fındığın üretim maliyeti ortada." ifadesini kullandı.

TMO yarın fındık alımına başlıyor

Arslan Soydan, TMO'nun yarından itibaren Ordu'da fındık alımına başlayacağını belirterek, "Daha önce üreticilere randevu veren TMO, yarın ürün almaya başlayacak. Aldığımız bilgiye göre TMO şimdiye kadar üreticiden yaklaşık 10 bin tonluk fındık randevusu almış durumda." dedi.

Soydan, üreticilerden beklentilerinin, ürünlerini yeterince kuruttuktan sonra TMO'ya vermeleri yönünde olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Şems 6 yıl önce Şikayet Et
    Fındık üreticisinin devletin ormanını açıp fındık ektiğini (doğrusu dikilir) söyleyen aciz: Sen tapu kadastro memuru musun? Elinde belge mi var? Eğer elinde belge varsa savcılığa hemen suç duyurusunda bulun. Aksi taktirde yalancısın, müfterisin.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletin ormanını aç fındık ek. Sonra maliyeti ortada de.Ne maliyeti. Bedava arazi.3 TL. bile çok.Tarlanın dönümüne kaç para verdin? Bedava deme. Ne ağlıyorsun?
    Cevapla
  • kuloglu 6 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş kendi gibi sanmış karadenizlileri
    Cevapla
  • muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    sen hangi kafada yaşıyorsun acaba merak ettim insan bi araştırır devletin ormanının % kaçı fındıklık önce onu öğren sonra bu fındıklığa sonbaharda atılan gübrenin fiyatını ve yevmiyesini öğren fındık toplamadan önce fındıklığın otlardan temizlenmesinin ücretini öğren fındık yevmiyesini öğren fındığın haramana serilip kurutulup patosa vurma yevmiyesini öğren sonra da fındık ocağındaki filizlerin temizlenme maliyetini öğren ondan sonra gel
    Cevapla
  • alpagu 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu bak şu konuşana devlet tarım arazisi orman olunca ormana yazdıya, ağzı olan konuşuyo bak bakalım turkiyede en çok tarım arazisi orman olan bölge hangisi...sen gelde bi fındık ekip yetiştirip topla bakalım, uzaktan klavye tuşuna basmakla olmuyor bu işler sahaya cıkda ondan sonra konuşşşş...
    Cevapla
  • Trabzonlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Findikliga beklerim
    Cevapla
  • memo. 6 yıl önce Şikayet Et
    ben toplatmadım,maliyeti 9 tl toplatsam zarar edecem,sincaplara bıraktım.
    Cevapla
  • HAYRİ 6 yıl önce Şikayet Et
    marketten fındık aldım kg.50 tl idi,nasıl olurda 9 tl lik fındık bize 50 tl ye gelir,kimdir üreticiyi kazıklayan,yokmudur üreticinin ve üretenin sahibi,yazık çok yazık.
    Cevapla
  • ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    ben hep söylüyorum mevcut hükümet tüsiadın Ankara şubesi gibi çalışıyor.işçiye çifçiye emekliye memura giydirip iş adamlarına kepçeyle dağıtıyor. üreten çifçi işleyip markete veren iş adamı.. hükümetin içraatlarını kime uyar bu diye düşün arkasında iş adamları vardır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle