Cep telefonunda rekor beklentisi!

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ekşi, bazı telefon modellerinde yüzde 15'e kadar fiyat düşüşü olduğunu ve satışlarda rekor beklentisi içerisine girdiklerini ifade etti.

Cep telefonunda rekor beklentisi!
Cep telefonunda rekor beklentisi!
GİRİŞ 07.05.2017 14:04 GÜNCELLEME 07.05.2017 14:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, yılın başından bu yana telefon satışlarının aylık 1,2 milyondan 850 bin adede gerilediğini, tüketicilerin cep telefonu alımlarını yüksek kur ve referandum gibi sebeplerden dolayı ertelediğini söyledi. 

Referandum sonrası kurlardaki gerilemenin bazı telefon modellerinde fiyatların yüzde 15'e kadar düşmesine neden olduğunu belirten Ekşi, "Geçtiğimiz 2 hafta içinde düşen fiyatların olumlu etkisiyle satışlarda yüzde 35'e yakın bir artış yaşandı.'' dedi ve satışlarda rekor beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

'Kayıt dışı satışlarda patlama yaşanıyor'

Sinan Ekşi, dernek olarak, yüksek adetlere ulaşma potansiyeli kuvvetli olan telefon satışlarının önemli bir kısmının kayıt dışında gerçekleşeceği endişesi taşıdıklarını ifade etti.

Cep telefonundaki vergi yükünün sektörde toplanan vergiyi göreceli olarak azaltmaya başladığını savunan Ekşi, "Kayıt dışı telefon satışında patlama yaşanıyor." dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • mustafa sivas 6 yıl önce Şikayet Et
    telefonda güya taksit yok. operatörler 1 i 3 e satarak 24 ay taksit yapıyor.yine bankalar uçuk faizle telefon finansı sağlıyor. yazık değil mi. operatörlere resmen peşkeş çekiliyor.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    telefonda taksit yasagı var ama gsm sirketleri yine taksitle ustelik 1 ise 2 ye vatandasa satıyor yazık gunah yetkililer bunun hesabını veremessiniz benden demesi
    Cevapla
  • king 6 yıl önce Şikayet Et
    almayin pahali telefon ya alin 500 tl lik zaten 2 sene anca dayanıyor
    Cevapla
  • zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim cep telefonunda taksit yasağı esnetilmeli en azından bir kişi 3-5 yıl içerisinde bir sefer taksitle alabilsin ne saçma bi yasak bu gsm şirketleri zengin oluyor böyle
    Cevapla