Ankara'da örnek karar! Enerjide yeni dönem

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçelere güneş ve rüzgar enerjisi santralleri kurulması kararı aldı.

Ankara'da örnek karar! Enerjide yeni dönem
Ankara'da örnek karar! Enerjide yeni dönem
GİRİŞ 15.04.2017 13:15 GÜNCELLEME 15.04.2017 13:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yenilenebilir enerjiyi desteklemek amacıyla ilçelere güneş ve rüzgar enerjisi santralleri kurulması kararı alındı.

Yapılan toplantıda, Ankara'nın sanayileşme hızına, artan nüfusa ve büyüyen ekonomisine paralel olarak enerji tüketiminin yükseldiği belirtildi.

Güneş ve rüzgar enerjisi santrallerinin, yapım, işletme maliyetleri ve verim açısından karlı bir enerji elde etme yolu olduğu bildirilen yazıda, fosil yakıtların doğaya verdiği zarara dikkat çekildi.

KİRALAMA SEÇENEĞİ

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına, güneş enerjisi potansiyeli olan ilçelere güneş enerji santralleri, rüzgar enerjisi potansiyeli bulunan ilçelere rüzgar enerji santralleri kurulması için ihale yapılması ve yapımı tamamlandıktan sonra da işletilmesi veya kiraya verilmesi için onay verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Birisi-22 7 yıl önce Şikayet Et
    İllere ve ilçelere güneş paneli kurmak için kota verdiler, ancak elektrik firmaları kendileri arazi alıp kotayı dolduruyorlar, vatandaşın müracaatında aylar sonra kotanın dolduğunu bildirip müracaatı geri çeviriyorlar, Polatlı'da durum böyle
    Cevapla
  • ALİ 7 yıl önce Şikayet Et
    KONYA BELEDİYE BAŞKANI DUYDUN MU? SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDEN BAŞLAYIP, LORAS DAĞI TEPELERİNE, ZİRVELERİNE KADAR SENİ BEKLİYOR,TAHİR GELSE DE RÜZĞAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNİ BEDAVA VERSEM DİYE, KILINÇASLAN MEYDANINDAKİ İL KÜTÜPHANESİ TERASINI GÜNEŞ PANELLERİ İLE DOLDURSANIZ HEM BEDAVA ELEKTRİK ÜRETİRSİNİZ, HEM DE KONYA HALKINA ÖRNEK PROJE GÖSTERMİŞOLURSUNUZ, inşaallah dikkatinizi çeker...
    Cevapla