Erdoğan: Toprağımızı mahvetti

Azotlu gübre hem toprağı gem gıdaları tehdit ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gübreye karşı alternatif üretmek için çağrıda bulundu.

GİRİŞ 14.11.2016 16:57 GÜNCELLEME 14.11.2016 17:18
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Tarım Projesi toplantısında sektöre dair açıklamalar yaptı. Türkiye'nin tarımda daha ileri seviyede olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, azotlu gübreyle mücadele için çağrı yaptı.

'TOĞRAĞI MAHVETTİK'

Azotlu gübrenin hem toprağa hem de gıdalara çok zarar verdiğini dile getiren Erdoğan, ''Özellikle topraklarımız noktasında, şu azotlu gübreyle topraklarımızı mahvettik ve topraklarımız suyla buluştuğu zaman ne yazık ki çamur olup, akıp gidiyor. Doğallıktan uzak, tüm hastalıkların temelinde de ne yatıyor? O gübreleme yatıyor." şeklinde konuştu.

KİMYEVİ TEHDİT

Bu reformla birlikte Türkiye'nin doğal gübreye dönmek durumunda olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğal gübreye dönerken de yapmamız gereken işlerin başında bana göre hani bu 'çöp atıkları' diyoruz ya bunları biz kompost gübreye çevirmek suretiyle gübrelemede rahatlıkla kullanabiliriz ve bunları kullanmak suretiyle de bu kimyevi azotun tehdidinden bütün bu tarımsal gıdalarımızı kurtarabiliriz, bunun üzerinde çalışmamızda büyük fayda var diye düşünüyorum.

'KENDİMİZ ÜRETİRİZ'

Şu anda sadece 30 büyükşehir belediyesi bu konularla ilgili adımını atsa, kompost gübre üretimini şu anda hızlandırsa buradan çok büyük nimet elde ederiz ve bunları biz kendimiz üretiriz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Hamd olsun 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis; kendi silahımızı yapıp, kafiri korkutalım..Tarımda bağımlılığı kesip kendimiz doğal olanı üretip kafirin satıp, milletimizi hasta eden besin görünümlü zehirlerden kurtulursak, Yaradan Allah'ın izniyle güçlü bir Ümmet oluruz.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam.Recep Tayyip Erdogan.
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım büyüklüğünü bir kez daha gösterdin bu ülkedeki uzmanlar acaba bununla ilgilenmesi gerekmiyormu tek vatanını seven senmisin inan senden talimat gelmedikçe kimse çalışmıyor BAŞKANIM.
    Cevapla
  • Teoman 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor. Ama Organik gübrede de azot var. Ayrıca azot atıksulardan, hava aracılığıyla trafik ve termik santrallerden de büyük miktarda geliyor. Nitrat yönetmeliği vardı. Tarımsal nitrat sulara da zarar veriyor. Kontrol edilmeli.
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    bence azottan daha tehlke lisi Bursa,İzmit,Sakarya,Konya,Kayseri,Samsun,Ankara Bu iller gözümle gördüklerim malesef ekilebilir arazileri sanayicilere mütaitlere peşkeş çeken belediyeler tarım bakanlığı yapmış vekiller mimar odaları şehir planlamacılar inanın azot gübresinden daha çok zarar verdiler bu topraklara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle