Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran stand

Geçtiğimiz günlerde yaptığı 5G çıkışı ile gündemi değiştiren Erdoğan, bu konuşması öncesinde gezdiği 4G standına da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran stand
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran stand
GİRİŞ 23.04.2015 10:05 GÜNCELLEME 23.04.2015 10:16
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün 4G teknolojisini eleştirisinden önce yerli üretim 4G baz istasyonu standını gezdiği ve “Dünya 5G için çalışırken biz niye bunun için çabalıyoruz” dediği öğrenildi.

Erdoğan’ın önceki akşam, “4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G’li bir çöplük haline döner” demesiyle birlikte 4G ihalesinin geleceği belirsizliğe düştü.

Erdoğan’ın 4G ihalesiyle ilgili bu çıkışı öncesinde, Türk Telekom’un 175. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kurulan standları gezerken kendisine verilen bilgilerle bu kanaate ulaştığı belirtiliyor.



Erdoğan, Aselsan’ın Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Netaş ve Türk Telekom bünyesindeki Argela ile 4G için geliştirdiği milli baz istasyonunun sergilendiği stanttı gezdi. 

İddialara göre bu standlarda 4G ile ilgili yapılan araştırma ve yerli üretim çalışmalarının aktarılması üzerine Erdoğan tepki gösterdi ve “Dünya artık 5G için çalışıyor. Biz niye 4G için çabalıyoruz” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 42
  • ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    ileri görüş budur
    Cevapla
  • FYASAR 8 yıl önce Şikayet Et
    İleri görüş diyorsunuz da daha 5G hazır değil, en erken 2019 -2020 diye tahmil ediliyor. 5g hazır olduğunda ne malum 6G nin de hazırlıklarının başlamayacağı!! O zaman da ileri görüş diyerek 6G yimi bekleyelim. Sayın Cumhuru reis bıraksın da milli olan 4G çalışması varmış madem onu desteklesin. Hem milli olacak 4G yabancı olan 5G den iyidir. 100 Mbit hız az değil, daha ADSL de yakalayamadık bu hızları. 5G 1000 Mbit ile ne yapacaksınız. Gelişen teknolojinin ne getireceği belli olmaz diyenler için bakın dünyanın 4G haritasına, open signal diye aratın arama motorunda hiç beğenmediğiniz ülkeler bile geçmiş 4G ye.
    Cevapla
  • hasan turk 9 yıl önce Şikayet Et
    Ericson 4g icin 11 milyar dolar harcadi. Cinliler devlet destehi ile yine bi okadar daha Aselsan netas argelaya 4g icin Turkiye 40 milyon verdi.Ve burdaki kisiler 2016 4g baz istasyonu kartlarini tamamen yerli yapmak uzereler. Umarim bu herseyi anlatiyordur.unutmayin dinlenmek istrmiyorsan kendi sistemini kullacaksin
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    ne diyon la hiçbişey anlamadım
    Cevapla
  • hasan turk 9 yıl önce Şikayet Et
    Milli 4g baz istasyonuni yapan ulak projesinde calisiyorum. 4g bir standartlar toplulugudur.11 adet versiyonu bulunur. Tum dunyada yaygin olarak 8 nci versiyon kullanilir. Biz 2 yildir canla basla 4g versiyon 11 yani lte plus yapmaya calisiyoruz. Yani dunyadaki son teknolojiyi gelistiriyoruz. Kaldiki 5g hala bir konsosyum tarafindan standartlari belirlenmeye calisilan ve en erken 2019 sonunda korede baslayacak bir teknoloji toplulugudur. Ihale bu hali ile olursa milyarlarca dolar ericsona huawai ye gidecek. Cumhurbaskani milli olan teknoloji desteklemeli
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı sözde soykırımı tarihçilere bırakalım diyor ama ne ekonomiyi ekonomistlere ne telekominikasyonu uzmanlarına bırakıyor.bakalım işin sonu nereye varacak?
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    boşverin 4gyi 5gyi sanki çok önemli.Millete 3g yeter.Sanki iyi olsa hayırlı bişey yapılıyo.İnternet telefon hepsi insanların yararına kullanılmak yerine zararına kullanılıyo her açıdan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle