Türkiye'den çıkıyor mu? Bankadan flaş açıklama

İngiltere'nin önde gelen bankalarından HSBC, "Türkiye'den çıkacağı" yönündeki iddialara ilişkin "spekülasyon" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'den çıkıyor mu? Bankadan flaş açıklama
Türkiye'den çıkıyor mu? Bankadan flaş açıklama
GİRİŞ 20.04.2015 14:46 GÜNCELLEME 20.04.2015 14:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

HSBC, "Türkiye'den çıkma hazırlığı yaptığı" yönündeki iddialara ilişkin olarak 16 Mart'ta AA muhabirine yaptığı açıklamayı bir kez daha tekrarladı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan HSBC'nin Londra'daki genel merkezi ve HSBC Türkiye, son dönemde gündeme gelen, "Bankanın Türkiye pazarından çıkma hazırlığı yaptığı" yönündeki iddialara ilişkin olarak detaylı bir yorum yapmaktan kaçınırken, iddialara ilişkin "Bu gibi spekülasyonlar üzerine yorum yapmıyoruz" açıklaması yaptı.

Financial Times'ın 18 Nisan Cumartesi günü yayımlanan haberinde, yıllarca kendini "dünyanın yerel bankası" olarak konumlandırmak isteyen HSBC'nin, bir dizi yönetim sorunu ve son yılın 5 yılın en düşüğüne gerileyen karlılık sonrası gelişmekte olan ülkelerden çıkma planlarını hızlandırdığı belirtilmişti. Bu kapsamda iş modelini sadeleştirmek ve küçültmek isteyen HSBC'nin Brezilya ve Türkiye'den çıkmaya hazırlandığı ileri sürülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Bekir Öztürk Sabanoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    HSBC'nin Londra'daki genel merkezi ve HSBC Türkiye --> Bu gibi spekülasyonlar üzerine yorum yapmıyoruz" açıklaması yaptı. --> HSBC ceplerini güzel doldurmustur spekülasyonu kendi çikartmistir diye düsünüyorum , HSBC, Devletleri soymanin en iyi bilen Bankalar'dan biri sanirim , Milletleri soymadan Güçlü Özel Banka zengin Banka olamazsiniz . uluslar arasi ajanlik yapan Bankalarin spekülasiyon yapmadan duramaz ! Petrol fiyatlari düstü derken hoop bakmissin DOLAR firlamis rekor kiriyormus ' mus ! Türkiye'ye yedirirlermi sandiniz ? algi yaratma kapasitesi , karsilik verme yöntemleri gelistirme atak yapma kabiliyeti denetim ve egitimden geçer ...
    Cevapla
  • bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadan vazgecerler ama Türkiyeden vazgecmezler.
    Cevapla
  • Ekonomist 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu arkadaşların hepsi de ekonomist maşallah. Yok üzülmeyiz yok çıkacaksan çık. Mesele üzülüp üzülmemek değil. Teferruat ile uğraşmayın. Mesele Vatandır. Mesele ekonomiye gelecek zarar ve ülkenin kaybedeceği prestijdir. Yorum yapacaksanız düzgünce yapın. Bilerek yapın ki faydalanalım. Eğitimi bitirirsen böyle olur işte. Herkes cahil herkes profesör.
    Cevapla
  • komikmi bu 9 yıl önce Şikayet Et
    bizi bulmuşlar pertimizi çıkarmadan üstümüzden inerler mi
    Cevapla
  • erdogan 9 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah en kısa zamanda ülkemizden defolup gidersiniz.En azından başımıza çorapları ininizden örersiniz.Ülkemizde bu yabancı ülkenin bankacılarını görmek acı verici.Tez zamanda defolun.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle