Akkuyu Nükleer Santral'in temeli atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları İnşaatı Temel Atma Töreni"nde konuştu.

GİRİŞ 14.04.2015 12:35 GÜNCELLEME 14.04.2015 14:36
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin temeli atıldı.

Bakan Yıldız'ın konuşmasından satırbaşları;

- 15 milyon nüfuslu İstanbul'un tüm elektriğini, Türkiye'nin yüzde 28'ini karşılayacaktı. Bu 10 yıl önce yapılsaydı 14 milyar doğalgaz daha az ithal edecektik. Biz su kaynaklarını, yerel kaynaklarımızı bırakmayacağız. Bundan 10 yıl sonra benzer hesabı yapacaklar. Biz 10 yıl sonra yine pişmanlık yaşamamak için startını verdik.

- Tarım, turizm ve çevre açısından bir çok gelişmiş ülkede var olduğundan sorunsuz burada olacak. ABD'de İron Nehri üzerinde 14 tane nükleer santral var. Dizaynı 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı şekilde yapıldı.

ÇED ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

- ÇED çalışmaları tamamlandı. Bu projenin 2016'nın sonunda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımıyla açılacak olan temeli atmış olacağız. Burada 10 bine yakın bir çalışanımız olacak. O yüzden eğitim çalışmalarına devam ediyoruz. Şu an 248 tane Moskova'da okuyan öğrencimz var. İnşallah bu yıl da 80 öğrenci daha göndereceğiz. 
Biz burada 2100 yılına kadar burada çalışacak bir projenin su tesislerinin temelini atmış olacağız. Mersinimiz'e ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

- Ülkemize, Mersin'inimize Akkuyu'muza hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan ve gelecek nesillere ulaşması için yazılan not kayanın içine atıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 65
  • sahra 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede uranyum yok denecek kadar az madem uranyumu disaridan alacaksin neden bu santirali kuruyorsunuz?
    Cevapla
  • Alaaddin 9 yıl önce Şikayet Et
    uranyumu dışarıdan alacakmışız vs. uranyumda mı takıldın kaldın. ona varana kadar araba ve mazotu var madem öyle araba kullanma. biriside muz yetişmeyecek dıyor anamurda :) sen nıye 250 adet nükleeri olan ABD den badem, ceviz, pirinç ithal ediyorsun ve tüketiyorsun tüketme ???? nedense Türkiye'de nükleeri gören ağaç anında kuruyor havanlar da ölüyor .... çok fazla Amerikan flim izlemeyin bak rüyanıza giriyor :)
    Cevapla
  • alihaydar 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun çekemeyenler iş nasıl yapılırmış görsün ama görmezler çünkü gözleri kör..
    Cevapla
  • Murat AKSOY 9 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanin en iyi enerji projesi. Dogalgaz patlar o zaman evinizde kullanmayin. Ucak duser ucaga binmeyin. Sigara icmeyin v.b.v.b Ben olsaydim 10 tane yapardim bunlar hep dis ulkelerin oyunu istemiyorlar nukleer santralimizi ne garipse istemiyenlerin ulkesindede nukleer santral var . Dogru kullanildiktan sonra her sey iyidir.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun ! Geç bile kalındı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle