Benzinin fiyatı neden düşmüyor? Babacan açıkladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan petrol fiyatlarının düşmesine karşın benzin fiyatlarının neden düşmediği yönündeki soruya açıklık getirdi.

Benzinin fiyatı neden düşmüyor? Babacan açıkladı
Benzinin fiyatı neden düşmüyor? Babacan açıkladı
GİRİŞ 12.02.2015 13:56 GÜNCELLEME 12.02.2015 13:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, petrol fiyatlarındaki düşüşle ilgili, "Türkiye için toplam etkisinin pozitif olacağını düşünüyoruz. Bu yıl enflasyonumuz beklediğimizden daha düşük çıkacak, cari açığımız planladığımızdan düşük olacak ve bunun büyümemize de bir miktar katkısı olacak" dedi.

TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Babacan, vatandaşların petrol fiyatlarının düşmesine karşın benzin fiyatlarının neden düşmediğine ilişkin sorularının aktarılması üzerine, benzin fiyatlarında indirim yapıldığını ancak sonrasında devreye kur etkisinin girdiğini söyledi.

VERGİYE DİKKAT ÇEKTİ!

Ayrıca benzin ve motorin fiyatlarının içinde sabit bir vergi bulunduğuna dikkati çeken Babacan, "Dolayısıyla petrol fiyatının yükseldiği dönemlerde bu vergi nasıl yükselmiyor ise düştüğü dönemlerde de düşmüyor" dedi.

Dolar cinsinden petrol fiyatlarının yanı sıra kurun da önemli olduğunu belirten Babacan, petrol fiyatları sabit kalsa bile kur arttığında da benzin ve motorin fiyatlarının arttığını kaydetti.

YORUMLAR 16
  • Cem 9 yıl önce Şikayet Et
    01.06.2014 petrol varil fiyatı:105 USD benzin fiyatı:5.02 TL dolar:2.10 TL 13.02.2015 petrol varil fiyatı: 52 USD benzin fiyatı:4.37 TL dolar:2.47 TL Yukarıdaki verilere göre şu an benzin:2.95 TL olmalı.
    Cevapla
  • sinirli 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan vergiler yüzünden benzin ve mazot inmiyor anladık. varil fiyatı 120 dolarken, dolar 2.05 iken 5.12 olan benzin varil fiyatı 50 dolar ve dolar kuru 2,40 iken neden 4.20 den bir türlü aşağıya inmedi ben anlamadım. vergisini peşin peşin alıyorsunuz. birde vergininde vergisini veriyoruz. insanları aptal yerine koymayın artık bu sene seçim var sandıkta görüşürüz. Bende bir milletvekili gibi 2 senede emekli olmak istiyorum, bende bir milletvekili gibi ( emekli olduktan sonra bile geçerli resmen) dokunulmazlık hakkı istiyorum, bende bir milletvekili gibi özel ve sağlık harcamalarımın devlet tarafından karşılanmasını istiyorum,saygılarımla
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Babacan dişinizi sıkın sıkın diyorsunuz ama nereye kadar. ağzımızda diş kalmadı. halk sizi 2003 ten buyana destekledi. Şimdi halk artık sizden birşeyler bekliyor. unutmayın 2003 te kaç tane parti çöp oldu. nereden biliyorsunuz bununda sizin başına gelmeyeceğini.
    Cevapla
  • Almanyada dogmus Genc 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bir ülkenin kalkinmasi icin vergi toplanir bu Normal degil mi? Almanyada 1 Litre Akaryakita 86 cent Vergi ödüyoruz. 1 Litre fiyati ise (su anda öyle, yarin ne olur bilmiyoruz) 1,30 EUR. bundan 3 ay evvel 1,60 EUR idi. Dedemin Zamaninda yani 60 li yillar da, 1 litre si 70 pfennig tutuyor du vergiynen beraber. ama sunu unutmayalim dünki arabalar 100km de 16 Litre akaryakit tüketiyordu, simdi ise genelde 10 Litrenin altinda tüketiyor. anlatmak istedigim ayni hesaba gelmiyor mu?
    Cevapla
  • HALİT 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn hükümet erbabı vatandaşın cebini direk ilgilendiren konularda sınıfta kaldığınız için seçimlerde ilk kez oy oranınız sakın düşmesin? Biz size güvendik ama son yıllarda size bir haller oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle