"Ülker'in yaptığını kimse yapmadı"

Martin Glenn: Murat Ülker, nasıl üretim yapıldığını görmek için bütün fabrikalarımıza gitti. Kimse daha önce bu kadar detaya inmemişti.

"Ülker'in yaptığını kimse yapmadı"
"Ülker'in yaptığını kimse yapmadı"
GİRİŞ 07.11.2014 15:50 GÜNCELLEME 07.11.2014 15:50

Yıldız Holding'in, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits'i (UB) satın almasının ardından, UB CEO'su Martin Glenn, "Şu anda dünyanın üçüncü büyük bisküvi şirketi olduk. Neden dünyanın en büyük bisküvi şirketini yaratmayalım?" dedi.

"Murat Ülker tüm fabrikalarımıza gitti"

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in süreci yakından izlediğini belirten Glenn, "Murat Ülker yiyecek sektörünü gerçekten çok seviyor. İlk konuştuğu şey bu... Üretimin nasıl yapıldığını bilmek istiyor ve detaylarla gerçekten ilgileniyor. Eğer bir gıda şirketiniz varsa zaten işe bununla başlamalısınız. Bu şirketinizin bilançosu ile filan ilgili değil, ürettiğiniz ürünle ilgili. Gerçekten işi anlıyor. Nasıl üretim yapıldığını görmek için bütün fabrikalarımıza gitti. Kimse daha önce bu kadar detaya inmemişti" ifadelerini kullandı.

UB'nin küresel hedeflerinin olduğunu, bu çerçevede Ülker'in kendileri için mükemmel bir partner olacağını dile getiren Glenn, "Özellikle Afrika'da son derece güçlüyüz. Çin'de yeni bir işletmemiz var. Ülker'in hedeflerinin olduğu alanda bizim de hedeflerimiz var. Birlikte ortak fırsatları kullanarak pazarda gelişebiliriz. İlişkimizi uygulamada sert bir entegrasyon süreci olarak değil ortaklık uygulaması olarak görüyoruz" dedi.