Zara'dan tepki çeken tişört!

İspanyol markası Zara’nın çocuklar için ürettiği tişörtün, toplama kampı kıyafetlerine benzemesi dünya çapında büyük tepki çekti.

Zara'dan tepki çeken tişört!
Zara'dan tepki çeken tişört!
GİRİŞ 28.08.2014 08:56 GÜNCELLEME 28.08.2014 08:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Firma, Türkiye’de üretilen ve İsrail, Arnavutluk, Fransa ve İsveç’te internet üzerinden satışa çıkarılan tişörtü özür dileyerek geri çekti. ‘Şerif tişörtü’ olarak üretilen tişörtün, toplama kamplarında giydirilen kıyafetten tek farkının, çizgilerin dik yerine yatay olduğu belirtilirken, tişörtün sol üst köşesindeki şerif logosunun, Davut’un Yıldızı’yla aynı olduğu dikkat çekti. Yıldızın altında bulunan ‘şerif’ yazısının da çok silik olduğu görüldü.

Zara’nın ilk hatası değil

Yoğun şekilde eleştirilen Zara, Twitter üzerinden “Kimseyi üzmek gibi bir amacımız yoktu. Gerçekten özür diliyoruz. Klasik Batı (Western) filmlerden ilham aldığımız tişört, artık mağazalarımızda bulunmayacak” sözleriyle özür diledi. İsrail gazetelerinden Haaretz de tişörtü ile Naziler’in toplama kamplarında Yahudiler’e giydirdikleri  ‘Davut Yıldızı’ elbisenin benzerliklerine değindi. Zara 2007’de de Nazi amblemini çağrıştıran işaretleri bir ürününde kullandığı için tepki çekmişti.


 

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    hadı yaa. kulahıma anlat gıyım ılede kulturel yozlasma ve bılınc altımıza mesajlar verıyorsunuz ne yapalım kı halkımız sırf etıketı ıcın gelıp alısverıs yapıyor yazık ısteyence ınsanlar onlrada yapacak kardesım ısteme gıtme ıllemagazadan ıkarken posetı sık olmasımı gerek:)
    Cevapla