50 Türk firmaya daha müjde geliyor

15 Eylül'e kadar Rusya'dan 50 firmaya daha ihracat izni çıkacağı tahmin ediliyor.

50 Türk firmaya daha müjde geliyor
50 Türk firmaya daha müjde geliyor
GİRİŞ 26.08.2014 09:24 GÜNCELLEME 26.08.2014 11:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış


Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözlem Kurumu Rosselkhoznadzor, Pınar Süt, Unilever Sanayi ve Ticaret (Algida) ile Aynes Gıda'ya süt ve süt ürünleri ihracat izni verdi.

Bu haberle birlikte Pınar Süt'ün Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dün yüzde 14.5 yükseldi.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, geçtiğimiz aylarda Rusya'dan gelen bir heyeti Türkiye'de ağırladıklarını, yetkililerin sadece Pınar, Unilever ve Aynes Gıda'yı gezdiğini söyledi.

Dolayısıyla bu 3 firmayı tanıdıkları için izni hemen verdiklerini belirten Çallı, "Aslında Türkiye'de üç firmamız dışında dünya standartlarında üretim yapan 50 şirket daha var. Dolayısıyla 15 Eylül'e kadar Rusya'dan 50 firmamıza daha ihracat izni çıkacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Rusya'ya ihracattaki amacın süt ya da süt tozu olmadığının altını çizen Çallı, "Hedef İzmir tulumu, beyaz ya da krem peynir gibi katma değeri yüksek ürünleri ihraç etmek" dedi.

YORUMLAR 3
  • mert erden 9 yıl önce Şikayet Et
    Zamlı günler bizi bekliyor. Rusyanın istediği ürünler öyle az buz değil Türkiye de üretilen ürünlerin neredeyse hepsi geçen marul istedi marul fiyatı üçe katladı.Şimdi süt,yoğrt,peynir vs... istiyor Yandık.
    Cevapla
  • Son Mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    unilever... unilever bir numaralı yahudi şirketidir..iyi araştırın..
    Cevapla
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    unilevermi ? ? ? . sanırım bu karar rusyanın en ilginç kararı olacak ! ! ! unilever denen şirket yabancı bir şirket türkiyede faaliyet göstermesi türk oldugu anlamına gelmez hemde hiç gelmez ! ! her neyse rusya'nın batıya gıda ambargosu uygulayıpta türkiyedeki batı şirketinden süt alması tam bir paradokstur ! ! ilginç bir karar ancak sanırım ruslarında bir düşündüğü vardır ! !
    Cevapla