E-Ticaret AVM'lerin kapısına kilit vurdurabilir

50 milyar liralık hacme ulaşması beklenen e-ticaretin, AVM'lerde kapanmayı gündeme getireceği iddia edildi.

E-Ticaret AVM'lerin kapısına kilit vurdurabilir
E-Ticaret AVM'lerin kapısına kilit vurdurabilir
GİRİŞ 31.07.2014 13:18 GÜNCELLEME 31.07.2014 13:36

Son yıllarda alışkanlıkları değiştiren alışveriş merkezleri, e-ticaretin tehdidi altında. Birçok sektörü şekillendiren, gayrimenkulden hızlı tüketim mamullerine kadar her sektörün üre-timine yön veren AVM'lerin, e-ticaret sistemine yenik düşebileceği belirtildi.

E-ticaretin artmasıyla büyüyen e-lojistik sektörü şirketlerinden Sertrans Logistics CEO'su Nügün Keleş, "Yıl sonuna kadar 2 milyon kişinin daha e-ticaret sistemine girmesiyle 50 milyar liralık hacme ulaşılması bekleniyor. Siz tanınmış bir markanın ürününü sipariş ettiğinizde otomatik olarak sistemimi ze düşüyor. Soma depodan, müşterimize ayrılmış bölümden seçerek dağıtıma yönlendiriliyor" dedi.

Keleş, "Günümüzde sadece ürünü iyi fiyata satmak yeterli değil. Müşteri sadakati önemli. Bunun için de mağazada aradığı bedeni bulamayan müşterinin evine istediği ürünü kargo bedelsiz, hızla göndermek, şartsız iade imkânı gibi sunumlar yapılabiliyor" diyerek AVM'lerin yalan gelecekte azalan ciroları sebebiyle kapanmak durumunda kalabileceğini söyledi. Türkiye'de 30 bin aktif online satış yapan firma bulunuyor. Dünyada toplam ticaretin yüzde 1'i e-ticaret ile gerçekleşirken, İngiltere, yüzde 16 oranıyla ilk sırada.

KAYNAK: TÜRKİYE